Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова райдержадміністрації Василь Довбуш ознайомився із ходом будівництва військового «національного» парку-музею

Дата: 17.01.2018 08:17
Кількість переглядів: 2291

У рамках робочої поїздки голова райдержадміністрації Василь Довбуш побував на будівництві військового «національного» парку-музею України, що знаходиться поблизу траси Умань-Золотоноша на землях Козацької сільської ради.

Поступово сюди буде перевезено всі експонати із Всеукраїнського військово-патріотичного центру-музею «Шампань».

Під час зустрічі із засновником музею у с.Шампань Олегом Бойком керівник району обговорив ряд актуальних питань будівництва, проблеми та шляхи їх вирішення, а також з нагоди 50-річного ювілею нагородив грамотою райдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, ініціативність, високий професіоналізм, активну громадську позицію, військово-патріотичне виховання молоді.

Розповідаючи про хід будівельних робіт,  Олег Леонідович відзначив, що за сприяння голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка під будівництво виділено 12 гектарів землі. У майбутньому – це хутір Нова Шампань. У планах волонтера, афганця Олега Бойка  - відтворити всю військову історію України. Наразі зводиться будівля музею площею понад 1,5 тис. кв. метрів на 8 залів. У натуральну величину на всій іншій території будуть розташовані експозиції, присвячені Трипільській культурі, періодам Київської Русі, Козацької доби, Другої світової війни, діяльності УПА, історії партизанського руху, війні в Афганістані та АТО.

Звичайно, музей у с.Шампань працює, але тільки щосуботи та щонеділі, адже увесь інший час Олег Леонідович віддає будівництву нового парку-музею.

Багато планів, але втілювати їх в життя йому допомагають однодумці і такі ж патріоти, як він.

Олег Бойко вірить у сильну Україну, у її краще майбутнє, а також  переконаний, що українці повинні знати свою історію, адже той, хто не знає минулого – не має майбутнього.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора