Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Необхідно створити міжнародну комісію для ліквідації екологічної катастрофи в Криму та забезпечити оздоровлення дітей з постраждалого Армянська на Херсонщині – доручення Президента на засіданні РНБО

Дата: 07.09.2018 08:39
Кількість переглядів: 840

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради національної безпеки та оборони зауважив, що надходить інформація про екологічну катастрофу, яка трапилась на окупованій території Криму в м. Армянськ, і українські екологи повідомляють тривожні дані. 

Петро Порошенко наголосив, що Україна має зробити декілька кроків для ліквідації ситуації. «Необхідно створити міжнародну комісію і зупинити екологічну катастрофу, яка безпосередньо впливає на Україну і трапляється на окупованій території, знайти її причини», - наголосив Глава держави. Президент повідомив, що, за його інформацією, екологічна катастрофа в Криму стала наслідком відповідних тренувань російських військових, які призвели до руйнації екологічних захисних механізмів.

«Друга позиція – Володимир Борисович (Гройсман – ред.), просив би, щоб ми підготували умови, щоб запросити дітей з Армянська в Херсонську область, щоб вони могли відпочити, оздоровитися, і просто врятувати українських дітей у зв’язку з екологічною атакою», - сказав Глава держави.

Президент доручив обласним адміністраціям організувати відповідне запрошення, а прикордонникам – забезпечити спрощений порядок перетину кордону для дітей.

«Мають відчувати піклування Української держави про кожного, хто опинився на окупованій території, незалежно чи це окупована територія українського Криму, чи окупована територія Українського Донбасу», - наголосив Глава держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора