Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОТОВАРИШУЙ З ТОНОМЕТРОМ!

Дата: 16.05.2016 08:49
Кількість переглядів: 749

Саме з такою метою працівники  районної організації Товариства Червоного Хреста  провели 13 травня для звенигородчан  на центральній площі районного центру  агітаційно-пропагандиcтський  захід  до  Всесвітнього дня боротьби з артеріальною гіпертонією, який щорічно відзначається в другу  суботу травня.

Перехожі мали змогу  отримати консультацію, навчитися самостійно вимірювати тиск крові, отримати  навчальну літературу та зробити звій внесок у скриньку милосердної діяльності організації.

Черговий захід з інформування населення з питань збереження здоров’я та утвердження здорового способу життя не випадковий, адже  кожен  четвертий українець - гіпертонік. Спеціалісти-медики стверджують, що в Україні понад 26,5 млн. людей мають захворювання системи кровообігу, з яких хворих на гіпертонію -  понад 12 млн. В  ці дні червонохрестівці завітали також у трудові та учнівські колективи, провели подвірні обходи, маючи на меті привернути увагу суспільства до цієї проблеми, наголошуючи, - щоб запобігти цій хворобі, слід вести здоровий спосіб життя: відмовитися від шкідливих звичок, дотримуватись дієти зі зменшення споживання солі, дозувати фізичну та розумову активність. Відтак можна уникнути ускладнень гіпертонічної хвороби на 30%, а у тих, хто вже приймає ліки, – ще на 28%. Проблема захворюваності  прогресує, охвачує все молодші вікові категорії  людей, призводить до інвалідності, приковує до ліжка.

         - Тож прислухаємося до порад спеціалістів-медиків, зробимо свій крок до здоров’я. Потоваришуй з тонометром! – закликають червонохрестівці  Звенигородщини.

 

Наталія  Мамаєнко,

сестра медична районної організації

Товариства Червоного Хреста


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора