Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи «Потягу Єднання» відбудуться і на Черкащині

Дата: 06.06.2018 08:54
Кількість переглядів: 560

За ініціативи громадської організації «Всеукраїнське об’єднання «Коло. Медіа» упродовж 14 червня – 10 серпня 2018 року планується проведення Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» серед школярів, студентів, волонтерів, громадських активістів і військових.

Акцію ініційовано в рамках реалізації програми з підтримки національної Єдності з метою сприяння консолідації суспільства, піднесення патріотичного духу громадян, розвитку волонтерського руху, розвінчування міфів російської пропаганди, активізації міжрегіонального співробітництва, зокрема з реалізації культурних, освітніх та інформаційних проектів, спрямованих на налагодження діалогу та зміцнення взаєморозуміння жителів різних регіонів держави у справі розбудови України.

Загалом із квітня 2016 року організовано 12 Потягів, які охопили всі обласні та частково районні центри України. За попередніми підрахунками, у Проекті безпосередньо прийняли участь, як пасажири Потяга, близько 2 150 людей. Загальне медійне охоплення оцінюється до 670 тис. чоловік. Проект підтримують і постійно беруть участь Міністерство оборони України, Міністерство молоті та спорту України, Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури України, обласні та районні органи влади, місцеве самоврядування та громадські й волонтерські організації.

Концепція 13 Потягу: «Уроки історії. Перемоги та поразки Визвольних Змагань та збройної боротьби за Незалежність. 1918 – 2018 роки», декомунізація історії Збройних Сил України, участь в відзнаках історичних дат та подій, участь військових частин в заходах національно-патріотичного виховання. Також на окремих локаціях будуть організовано підготовку до визначення важливих для України історичних дат.

У межах зазначеного маршруту планується проведення молодіжної Прощі до 100-річчя подій Революції 1917–1921 років у Холодному Яру Черкаської області 21 – 25 липня.

Учасники 13 Потяга Визвольних Змагань: студенти, школярі, історики, учасники подій 2014 року на Сході України, волонтери. Кількість – до 120 чоловік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора