Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащина піднялася у рейтингу Мінрегіону

Дата: 26.05.2017 08:55
Кількість переглядів: 669

На три позиції вище піднялася Черкаська область у рейтингу Міністрества регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Тепер, за результатами 2016 року, Черкащина посідає 7 місце з-поміж усіх областей України за рівнем соціально-економічного розвитку.

Згідно з оприлюдненими Міністерством комплексними показниками соціального-економічно розвитку Черкащина продемонструвала чималий приріст чи не за всіма напрямками рейтингового оцінювання у 2016 році, говорить заступник очільника області Ярослав Березань.

– Традиційно наш регіон лишається лідером за обсягом виробництва сільськогосподарської продукції, значно підвищилися показники капітальних інвестицій, кількості середніх підприємств, якості освіти, соціальних послуг, – зауважує посадовець. – Це – свідчення економічного та соціального розвитку нашої області за минулий рік. Завдяки оприлюдненому Мінрегіоном щорічному моніторингу, можемо комплексно прослідкувати позитивну динаміку змін у нашому регіоні, наочно побачити здобутки та недопрацювання, визначити пріоритети в роботі на цей рік. Зокрема, нині маємо звернути увагу на розвиток інфраструктури та відновлювальної енергетики. Над цими та іншими завданнями працюватимемо спільно з районами. Оскільки розвиток треба підтримувати, перш за все, на місцях.

Відзначимо, започаткували рейтингове оцінювання областей в Мінрегіоні ще 2015 року. Тут укладають щоквартальні та щорічні рейтинги соціально-економічного розвитку регіонів. Щорічний моніторинг більш комплексний. Тут рейтингове оцінювання здійснюється у 12 напрямах за 64 показниками. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора