Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання оплати праці, детінізації виплати заробітної плати та погашення її заборгованості розглянуто у Звенигородській райдержадміністрації

Дата: 13.08.2018 09:18
Кількість переглядів: 1138

Фото без опису10 серпня  2018  року під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Задеряки проведено чергові засідання комісій:

- з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій,  стипендій та інших соціальних виплат,

- з питань забезпечення реалізації рішень,  спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати,

- з питань детінізації виплати заробітної плати у районі .

 На порядку денному заслухано звіти керівників-боржників із сплати єдиного соціального внеску за найманих працівників як юридичними, так і фізичними особами-підприємцями.

Начальник об'єднаного управління ПФУ Черкаської області  у Звенигородському районі Леся Пона проінформувала присутніх щодо моніторингу звітів страхувальників за травень та червень 2018 року.

У червні 2018 року налічується 6588 найманих працівників, що більше ніж у грудні 2017 року на 59 осіб (0,9%), та більше ніж у попередньому звітному періоді на 110 осіб (1,7%).

Кількість застрахованих осіб, рівень оплати праці яких  у червні 2018 року не перевищував 3723 грн. зменшилась на 146 осіб  (7,6%) порівняно із січнем 2018 року, середньообласний показник - 14,3%.

Кількість застрахованих осіб, які працювали неповний робочий час та виконували роботи за угодами цивільно-правового характеру складає 823 особи ( 12,5 % від загальної кількості найманих працівників), по області - 32113 (12,3%):

- у порівнянні з січнем 2018 року кількість осіб, які працювали неповний робочий день, у червні 2018 року зменшилась на 79 осіб, а у порівнянні з попереднім місяцем поточного року на 31 особу.

 Прослідковується постійна тенденція збільшення кількості осіб, які виконували роботи (надавали послуги) за договорами цивільно-правового характеру. Даний факт може свідчити про порушення трудового законодавства, зокрема, підміну трудових відносин цивільно – правовими:

- у січні 2018 року таких осіб налічувалось 152 особи, у червні 2018 року – 224 особи, що на 58 осіб (25,9%) більше ніж  у попередньому звітному місяці та на 72 особи (32,1%) більше ніж у січні поточного року. Найбільша їх кількість зросла:

- Товариство з обмеженою відповідальністю “Софт торг” на 44 особи;

- ФОП Холоденко Віктора Сергійовича на 10 осіб;

- Звенигородському районному будинку культури ім.Т.Г.Шевченка Звенигородської районної ради Черкаської області на 8 осіб;

- Звенигородському будинку – інтернату для інвалідів та престарілих на 4 особи.

На 2 особи або на 14,3 % в порівнянні до січня поточного року зменшилась кількість керівників, яким нараховано заробітну плату на рівні та менше мінімальної. У травні 2018 року їх кількість становить 12 осіб, у той час як у січні їх налічувалось 14 осіб.

Із загальної кількості працюючих осіб у травні 2018 року 3 застрахованим особам (0,05%)  3 страхувальниками (без бюджетних установ, за умовами повного місяця, повного робочого часу, без осіб, які виконують роботи (надають послуги) за умовами договору ЦПХ та яким встановлено інвалідність) нараховано заробітну плату менше 3723 грн.

Голова комісії з реорганізації, начальник Звенигородської ОДПІ ГУДФС у Черкаській області Ірина Бистрова ознайомила присутніх із станом справ щодо заборгованості із сплати обов’язкового єдиного соціального внеску (ЄСВ) роботодавцями. Загальний борг із сплати ЄСВ станом на 01.08.2018 становлять 1 млн. 94 тис. 700 грн. Вся сума боргу, що належить до правової роботи, охоплена позовною роботою. Працівниками Звенигородської ОДПІ ГУДФС у Черкаській області проводяться превентивні заходи щодо інформування роботодавців в частині обов’язкових виплат боргів. Так,  станом на 10.08.2018 загальний борг становить 952,2 тис. грн. при постійному моніторингу боргів ЄСВ із роботодавцями проводяться бесіди в частині погашення заборгованості - відповідно виплачено боргів на суму 124,4 тис. грн. Основна сума боргу визначена та перебуває на виконанні в органах ДВС - 74 тис. грн.

Головою комісії надано доручення Звенигородській ОДПІ ГУ ДФС у Черкаській області та Звенигородському відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області продовжити проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи серед населення та суб'єктів господарювання щодо економічних та соціальних переваг отримання легальних доходів та сплати податку на доходи фізичних осіб і єдиного соціального внеску.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора