Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відзначили День захисника України

Дата: 13.10.2016 09:26
Кількість переглядів: 665

- Це державне свято символічно встановлене на День Українського козацтва та свято Покрови Пресвятої Богородиці. Адже традиція вшанування нашого війська бере свій початок ще із часів Київської Русі та козаччини. Саме через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї, - наголосив голова райдержадміністрації Василь Довбуш, вітаючи звенигородчан на урочистостях, що відбулися 12 жовтня у районному Будинку культури.

- Вітаю усіх, хто відстоює Україну на всіх рівнях, хто допомагає нашій країні ставати заможнішою, а Звенигородщині розвиватися і цвісти. Хочу, щоб кожен з вас гідно ніс високе звання громадянин України і відчував себе захисником нашої держави. Пам’ятаймо, що немає благороднішої місії у світі, ніж захищати свій народ.

Хвилиною мовчання вшановано всіх героїв, які віддали своє життя за Україну.

Звенигородщина на Сході країни втратила найкращих своїх синів: Костянтина Дубовського, Віктора Бойка, Володимира Шукліна, Віктора Погорілого, Анатолія Зозулю, Михайла Нетесюка, Романа Кузьміна, Максима Фролова.

Під час урочистого заходу відбулось покладання квітів до Пагорба Слави, пам’ятних знаків воїнам – афганцям та загиблим Небесної  Сотні, нагородження учасників АТО та волонтерів медалями.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора