Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Спільними зусиллями пришвидшуватимемо вирішення проблеми «Черкасиобленерго», – очільник області

Дата: 25.05.2017 09:33
Кількість переглядів: 676

Фото без описуЗвернення до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила сьогодні Черкаська обласна рада.

Воно стосується врегулювання ситуації в ПАТ «Черкасиобленерго». Позачергову сесію зініціював голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Питання «Черкасиобленерго» він тримає на особистому контролі. Раніше на спеціальній комісії схвалили план дій задля унеможливлення виникнення надзвичайних ситуацій в області та пропозиції вирішення проблеми. Також обласний керманич постійно комунікує з центральними органами влади.

– Ситуація, що склалася на «Черкасиобленерго», страйк колективу, може призвести до припинення енергопостачання низки об’єктів області, зокрема підвищеної небезпеки, – зауважує голова Черкаської ОДА. – Ми вже мали випадки в кількох районах, де були знеструмлені підприємства й об’єкти соціальної сфери. Доводилось втручатися в ручному режимі. Із кожним днем ризиків усе більше.

Натепер «Черкасиобленерго» заборгувало своїм працівникам майже 100 млн грн. Розпочати виплату зарплати дозволить зміна алгоритму розрахунку підприємства з ДП «Енергоринок». За нинішнім, усі кошти «Черкасиобленерго» туди перераховуються автоматично.

Фото без опису– Державний регулятор, тобто НКРЕКП, висунув низку вимог, опісля виконання яких можливий перегляд цього алгоритму, – пояснює очільник області. – По-перше, зменшити екологічну броню для «Азоту». Спеціальна комісія вже це зробила. По-друге, «Черкасиобленерго» спільно з «Азотом» мають дійти згоди щодо енергопостачання об’єктів останнього (ПК «Дружба народів» і очисних споруд Черкас) і реструктуризації заборгованості за спожиту електроенергію. Договори вже напрацьовані. Однак із їхнім підписанням із боку «Черкасиобленерго» маємо проблеми: підприємством де-факто керує один, а в реєстрі значиться інший. На нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона доручення врегулювати це питання отримав Мін’юст.

За словами Юрія Ткаченка, вже завтра у столиці відбудеться засідання НКРЕКП, де розглядатимуть питання «Черкасиобленерго».

– Звернення обласної ради та Черкаської міської ради, що теж ухвалено сьогодні, посилять наші позиції на завтрашньому засіданні, – переконаний голова Черкаської ОДА. – У ньому також візьмуть участь представники від фракцій обласної ради. Доєднаються і народні депутати від Черкащини. Активні в цьому питанні Сергій Рудик і Антон Яценко. Спільними зусиллями пришвидшуватимемо вирішення проблеми «Черкасиобленерго», бо ситуація справді загрозлива. 

Звернення депутатів Черкаської обласної ради до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо ситуації, яка склалася на ПАТ “Черкасиобленерго" Додаток cт. 1,    ст. 2.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора