Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбулися заходи з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі

Дата: 10.05.2018 09:35
Кількість переглядів: 1061

9 травня ветерани Другої світової війни і громадськість району у супроводі духового оркестру  урочистою ходою пройшли центральною вулицею міста від Т-34 – пам’ятника-монумента воїнам-танкістам до Пагорба Слави, де відбувся мітинг з нагоди 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Перед учасниками мітингу виступив голова райдержадміністрації Василь Довбуш.З вітальними словами також виступили голова районної ради Володимир Кучер, секретар  міської ради  Валерій Маренич, голова районної організації ветеранів війни і праці Петро Уманець, військовий комісар Роман Здоренко, учень Звенигородської  загальноосвітньої школи №1 Роман Лисенко.

- Нинішнє покоління захисників бере ваш приклад безкорисливого служіння Батьківщині, захищаючи Схід нашої держави,- звернувся безпосередньо до ветеранів  Другої світової війни Василь Довбуш. - Бійці антитерористичної операції успадкували ваш героїзм, хоробрість і любов до Вітчизни, переконливо довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять загиблих у роки Другої світової війни, у війні за незалежність та європейський вибір 2014-2018 років.

Керівники району і міста, громадськість поклали квіти до Пагорба Слави.

Діти випустили  синьо-жовті повітряні кульки в небо як символ миру на нашій землі, віри в Україну та щасливе майбутнє.

Після мітингу всі жителі та гості міста мали можливість в міському парку відпочинку скуштувати солдатської каші та переглянути святковий концерт.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора