Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Учімося бути українцями у Великого Українця

Дата: 05.12.2016 09:42
Кількість переглядів: 612

Урочисте нагородження переможців вікторини про життєвий шлях, діяльність В`ячеслава Чорновола відбулося 3 грудня у Звенигородській центральній районній бібліотеці імені Ю.С.Кримського.

24 грудня цього року, в день 79 річниці від народження славного сина українського народу, Героя України В`ячеслава Максимовича Чорновола, минає 10 років, як відкрились двері садиби-музею Великого Українця у с. Вільховці.

Тисячі відвідувачів з різних куточків України, далекого і близького зарубіжжя побували за цей час у священному для кожного українця місці. Однак з досвіду роботи видно, що навіть багато хто із земляків не знає всіх сторін життя і діяльності славного сина України.

З метою поглиблення знань про життєвий шлях, діяльність В`ячеслава Чорновола, рада садиби-музею спільно з районною газетою «Шевченків край»  оголосили на сторінках районки краєзнавчу вікторину під рубрикою «Славні сини Звенигородщини», куди входило 12 запитань. Півтора місяця тривала вікторина, за час, що минув, в газету надійшло чимало відповідей від її учасників. При підведенні підсумків комісія визначила, що перше місце посів Сергій Пилипенко, учень восьмого класу Звенигородської спеціалізованої школи I-III ст. ім. Тараса Шевченка, два других місця розділили Данило Тимчак, учень 11 класу Звенигородської ЗОШ I-III ст. №2, та учень 11 класу Звенигороцької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. ім. Тараса Шевченка Ілля Бузунов, третє місце посіла Ярова Вікторія, учениця 11 класу Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 3. Переможців нагороджено бібліотечками книг про життя і діяльність В’ячеслава Чорновола та вручено солодощі.

Завідувач садиби-музею

Героя України В’ячеслава Чорновола Василь Стрижиус


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора