Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зустріч учасників АТО та спеціалістів, які здійснюють консультативну роботу з демобілізованими бійцями та членами їх сімей з фахівцем Регіонального психологічного кризового центру

Дата: 15.07.2016 10:07
Кількість переглядів: 999

Фото без описуВ рамках реалізації проекту "Організація мережі психологічної допомоги воїнам АТО та членам їх родин в районних центрах Черкаської області", за  сприяння Черкаського обласного центру соціальних служб для сім"ї, дітей та молоді  14 липня  2016 року в актовому залі Звенигородської  районної ради відбулася тематична зустріч із учасниками АТО з метою просвіти стосовно наслідків перебування у зоні бойових дій та можливостей їх подолання.

Тренер Регіонального психологічного кризового центру міста Черкаси, психотерапевт  Ігор Озерянський розповів військовим про вплив бойових дій на психіку людини, ознайомив з Програмами  соціально-психологічної підтримки адаптації ветеранів . А головне – дав зрозуміти бійцям, що вони не самотні у своїх переживаннях. Запевнив їх у тому, що потрібно працювати зі своїми тривогами, страхами. Працюючи з цим - все можливо подолати, питання тільки у бажанні, терпінні та часі. Ігор Озерянський мотивував бійців до пошуку життєвих сенсів, орієнтирів та цінностей для успішної професійної реалізації в мирному житті. 
              

Після тематичної зустрічі з учасниками АТО Ігор Озерянський провів методичну роботу із психологами , спеціалістами центральної районної лікарні,  управління соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, районного військового комісаріату,  які здійснюють консультативну роботу з учасниками АТО та членами їх сімей. Поділився напрацьованим досвідом та ознайомив  з просвітницькою презентацією щодо наслідків перебування у зоні бойових дій  і можливостей їх подолання, інформацією  про існуючі програми навчання для спеціалістів, такі, як травмофокусуюча терапія (ТФ-терапія), соціально-психологічна підтримка  адаптації ветеранів   (СППА(в), тренінг навичок швидкого засинання та відновлення, керування гнівом. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора