Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ріст фонду оплати праці та збільшення кількості застрахованих осіб в області – результати підвищення мінімальної зарплатні

Дата: 06.03.2017 10:10
Кількість переглядів: 652

       Саме такими є перші підсумки впровадження нової системи виплати мінімальної зарплатні в області. Про це повідомили під час другого засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці. Воно відбулось в ОДА вдруге під головуванням першого заступника очільники області Віталія Коваля.

У ході засідання Віталій Володимирович зауважив, що сьогодні на місцях є фінансові ресурси для того, щоб виплачувати працівникам мінімальну зарплату.

Начальник Головного управління пенсійного фонду України в області Світлана Зінник поінформувала про підсумки моніторингу щодо запровадження мінімальної заробітної плати упродовж січня 2017 року на підприємствах та установах області, зокрема звітів страхувальників за січень.

– Державний реєстр застрахованих осіб свідчить про те, що кількість громадян, які сплачують єдиний соціальний внесок, зріс, порівняно з січнем минулого року, – наголосила Світлана Миколаївна. – Станом на лютий їх нараховується 305 тисяч, тоді як раніше було близько 290 тисяч. Зросла також кількість фізичних осіб підприємців, що почали сплачувати єдиний внесок до пенсійного фонду. Попередньо їх налічувалось 37,5 тисяч, нині ж уже більше 44 тисяч.

За інформацією  фахівців пенсійного фонду, до сплати долучились  підприємці, які платили чистий дохід раз на рік. Нині ж вони сплачують його щомісяця.

– Маємо позитив і за січень щодо загальної суми нарахованої заробітної плати з усіх видів доходів, на які нараховується єдиний соціальний внесок, – зауважила керівниця управління. – Відтак і зі збільшенням ЄСВ є додаткові надходження. В 2016 році фонд оплати праці становив понад 750 млн грн, за січень 2017 – вже 1 млрд 142 млн. Приріст – майже 52 %.

Водночас за словами начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС в області Володимира Жавріда, протягом грудня минулого  – лютого цього року 6 тисяч 40 підприємців подали заяви на припинення діяльності. При цьому 4,6 тисяч з них не платили податки та не показували свої доходи протягом останніх років.

– Отже, навіть результати першого місяця свідчать про позитивну динаміку і відкидають скептицизм, що звучав у напрямку обґрунтованості збільшення мінімальної зарплатні до 3200 грн, – зазначив Віталій Коваль.

Віталій Володимирович звернувся також до всіх керівників структур міжвідомчої групи з проханням тримати на контролі питання виплати заробітної плати, не забувати про проведення роз’яснювальної роботи та вчасно реагувати на звернення громадян.

Нагадаємо, при обласній державній адміністрації створено міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Очолив міжвідомчу групу перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль. До складу ввійшли представники влади та контролюючих органів, а саме: Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА, управління Північного офісу Держаудитслужби, обласного центру зайнятості, головного управління ДФС в області, управління Держпраці, головного управління Пенсійного фонду та ін.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора