Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управлінням Держпраці проведено перевірку стану охорони праці відділу освіти Звенигородської РДА

Дата: 26.01.2017 10:30
Кількість переглядів: 1235

Фото без описуЗ  16 по 20 січня 2017 року на базі районного відділу освіти Звенигородської  РДА  відбулася планова перевірка з питань охорони праці в навчальних закладах фахівцями управління Держпраці у Черкаській області.

Начальник відділу освіти - Кочерга Лариса Анатоліївна, інженер з охорони праці відділу освіти - Лисенко Борис Іванович. Кількість працюючих в освітніх закладах району - 1161 особа.

Перевіркою було охоплено загальноосвітні навчальні заклади І, ІІ, ІІІ ступенів, дошкільні навчально-виховні заклади та позашкільні заклади.

Під час перевірки з боку фахівців управління Держпраці у Черкаській області особливу увагу було звернуто на відповідність вимогам нормативних актів з питань промислової безпеки та охорони праці матеріально-технічної бази навчальних кабінетів фізики, хімії, біології, майстерень трудового навчання, спортивних залів для занять фізкультурою, котелень на дотримання безпеки при реконструкції обладнання для використання альтернативних видів палива.

Констатовано, що керівники та відповідальні за охорону праці фахівці освітніх закладів пройшли навчання з питань охорони праці.  У відділі освіти Звенигородської РДА, навчальних закладах освіти створені служби охорони праці, затверджені положення про служби охорони праці, створені і діють комісії по навчанню та перевірці знань з охорони праці, програми навчання, плани-графіки проведення навчання та білети по перевірці знань. Навчання та перевірка знань з охорони праці працівників відділу освіти, методистів райметодкабінету, керівників і заступників навчальних закладів, голів ПК первинних профорганізацій проведено комісією відділу освіти Звенигородської РДА у вересні 2015 року.

Фото без описуЗгідно з вимогами чинних нормативних документів розроблені, затверджені керівниками і видані на руки посадові інструкції всім працюючим навчальних закладів і установ. Для окремих категорій працівників розроблені та введені в дію наказами по закладах  інструкції з охорони праці та інструкції з безпеки праці при виконанні небезпечних робіт.

Як з працівниками так і з учнями у навчальних закладах і установах проводяться всі види інструктажів, а також їх облік за встановленою формою. Наряду з тим багато порушень виявлено щодо експлуатації котельного обладнання, які потребують значних  матеріальних витрат.Фото без опису

Після проведеної перевірки з керівництвом відділу освіти проведено нараду, на якій обговорено виявлені порушення та надано методичні рекомендації по усуненню недоліків. Розглянуто питання проведення атестації робочих місць за умовами праці, гігієни праці, виробничої санітарії, медичні огляди та профзахворювання, а також зміни в законодавстві (штрафні санкції) з питань оплати праці. Водночас з боку державних інспекторів управління Держпраці у Черкаській області керівництву районного відділу освіти та керівникам педагогічних установ запропоновано організувати та провести за участю представників Держпраці семінар з питань охорони праці з педагогічними працівниками, котрі при організації навчального процесу задіяні на виконанні робіт підвищеної небезпеки (викладачі навчальних дисциплін — фізики, хімії, біології, трудового навчання).

Головний державний інспектор відділу нагляду в  АПК та СКС управління Держпраці у Черкаській області Штанько В.М., головний державний інспектор сектору з питань експертизи умов праці Дяченко Г.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора