Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

19-та річниця загибелі В'ячеслава Чорновола: пам'ять Героя України вшанували на Звенигородщині!

Дата: 26.03.2018 10:50
Кількість переглядів: 1082

Фото без опису25 березня виповнилася 19-та річниця з дня загибелі громадського та державного діяча, Героя України В'ячеслава Чорновола.

Вшанувати пам'ять славного сина українського народу у цей день до садиби-музею у Вільховець завітали голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, педагоги місцевої школи імені В.Чорновола, представники громадськості села, а також гості з Тальнівського, Шполянського, Катеринопільського районів, міст Ватутіного та Львова.

- В’ячеслав Максимович зробив багато для нашої держави. Маючи непересічні здібності, він міг побудувати кар’єру, стати успішним науковцем, але обрав іншу дорогу: борця за волю, демократію України. І ніколи не жалкував про те, що довелося здолати такий тернистий шлях, - зазначив під час виступу на мітингу голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Чорновіл прагнув того, щоб Україна була незалежною, самодостатньою, заможною  державою.

Також Василь Миколайович зазначив, що Чорновіл мав незаперечний авторитет і визнання серед діячів національно-визвольного руху, успішно виконував свою суспільну місію, як депутат парламенту. Його активна політична діяльність, публіцистичні праці сприяли поступу національно-визвольного руху.

Виступаючи перед учасниками мітингу, завідувач садиби-музею Василь Стрижиус наголосив, що у Вільховець їдуть вклонитися пам’яті Чорновола люди з усіх куточків України, далекого і близького зарубіжжя.

На завершення мітингу учасники заходу поклали вінки і квіти до пам’ятника, оглянули експозицію музею В’ячеслава Чорновола.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора