Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкаських медиків навчатимуть за світовими стандартами, –Юрій Ткаченко

Дата: 27.09.2016 10:59
Кількість переглядів: 608

Фото без описуНову обласну програму навчання медиків за світовими стандартами розроблять в області. Про це сказав голова Черкаської ОДА на фінальному етапі курсу «Підтримка життя під час травми». Він відбувся напередодні на території Центру підвищення кваліфікації лікарів у Черкасах.

         Упродовж минулого тижня 23 лікарі з усієї області проходили спеціальні навчання. Їхніми інструкторами були кращі фахівці зі США, Великобританії, Німеччини й України.

– Це вже дев’ятий курс для лікарів, – зауважує заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський. – Перші відбувалися у силових відомствах, тепер маємо для цивільних лікарів. Мета цього курсу – навчити їх найновіших методик надання невідкладної допомоги при травмах. Таких навчань досі в Україні не проводили.

Навички, здобуті на навчаннях, лікарі продемонстрували під час симуляції реальних подій. Вони надавали допомогу постраждалим в аварії. Такою була легенда. Урешті інструктори й міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун позитивно оцінили дії черкаських лікарів.

– Я дякую громадській організації «Захист патріотів» і Уляні Супрун, яка у свій час запровадила такі курси для українських лікарів, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Для нас це надзвичайно важливо. Я вже дав завдання розробити спеціальну обласну програму, яка дасть змогу проводити подібні курси в нас на місцях із відповідною матеріальною базою. Також поспілкувався з волонтерами «Захисту патріотів», аби надалі вони теж підтримували проведення таких навчань в області.

Від організаторів навчань очільник області отримав подяку за сприяння в розвитку тактичної медицини в Україні. Натепер курс «Підтримка життя під час травми» пройшли більше сотні українських лікарів.

                               Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора