Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Cемінар для інженерів та спеціалістів з охорони праці АПК за участю фахівців управління Держпраці в Черкаській області

Дата: 24.06.2016 11:05
Кількість переглядів: 886

Фото без опису22 червня 2016 року в райдержадміністрації під головуванням заступника голови районної  державної адміністрації Руслана Каюка, за участю фахівців управління Держпраці у Черкаській області проведено семінар для інженерів та спеціалістів з охорони праці АПК району.

В порядку денному розглянуті питання: атестація робочих місць за умовами праці, пільги та компенсації, що передбачаються за результатами атестації; проведення медичних оглядів та санітарно-гігієнічні заходи профілактики професійних захворювань; основні вимоги безпеки під час виконання зернозбиральних робіт. 


      Завідувач сектору з питань експертизи умов праці Лідія Комар повідомила, що для підтвердження права на пенсію за віком на пільгових умовах, доплат до тарифної ставки (посадового окладу), щорічну додаткову відпустку за роботу у важких та шкідливих умовах праці, скорочену тривалість робочого тижня, отримання молока чи інших рівноцінних харчових продуктів необхідно провести атестацію робочого місця за умовами праці. Атестація робочих місць за умовами праці проводиться на підприємствах і в організаціях незалежно від форм власності та господарювання, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працюючих. Атестація проводиться згідно з Порядком проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 1992 року №442 та Методичними рекомендаціями для проведення  атестації робочих місць за умовами праці, затвердженими Міністерством праці України та Головним державним санітарним лікарем України 1 вересня 1992 року. Відповідно до зазначеного Порядку, атестація має проводитися не рідше одного разу на 5 років.
«Особливе значення у профілактиці професійних захворювань відводиться медичним оглядам, ранньому виявленню хвороб пов'язаних з професійною діяльністю, диспансерний нагляд та своєчасне і якісне лікування хворих», - повідомив начальник відділу з питань гігієни праці Володимир Купрій.

Фото без описуГоловний державний інспектор з питань праці відділу АПК та СКС Василь Штанько  нагадав про основні вимоги безпеки під   час виконання зернозбиральних робіт, які повинні виконуватися згідно „Правил з охорони праці в сільськогосподарському виробництві”. Він наголосив, що перед початком зернозбиральних робіт керівники підприємств, фермери повинні провести ряд організаційних заходів. Звернув увагу на те, що під час скиртування необхідно: особам, які працюють на скиртуванні соломи, провести медогляд та спеціальне навчання і перевірку знань з охорони праці; забезпечити працівників справними вилами, страхувальним знаряддям, засобами індивідуального захисту та сигналізації; колісні трактори, які зайняті на транспортних роботах, перевести на максимальну ширину колії коліс. З метою запобігання нещасним випадкам під час проведення зернозбиральних робіт Василь Штанько звернувся до інженерів та спеціалістів з охорони праці, керівників сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств взяти під особистий контроль питання стану безпеки праці.    У заключному слові заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк подякував присутнім та виступаючим за участь у семінарі, та висловив побажання щодо подальшої  співпраці в рамках проведення таких превентивних заходів.


Начальник відділу соціально-трудових відносин управління соціального захисту населення райдержадміністрації Г.О.Дяченко.

Головний державний інспектор з питань праці відділу АПК та СКС управління Держпраці у Черкаській області В.М.Штанько. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора