Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підприємства області в цілому дотримуються законодавчих норм про працю, – Віталій Коваль

Дата: 13.04.2017 11:07
Кількість переглядів: 770

Результати перевірок із дотримання законодавства про працю, зокрема в частині нарахування мінімальної заробітної плати за перший квартал цього року, повідомили сьогодні в ході засідання міжвідомчої робочої групи.

Вона відбулась в ОДА під керівництвом першого заступника очільника області Віталія Коваля.

Інспектори Управління Держпраці у Черкаській області здійснили протягом першого кварталу 367 перевірок, зазначила керівник структури Олена Лазарєва. За її словами, перевірили 40 підприємств, установ та організацій комунальної або державної форми власності та 303 суб’єкти господарювання приватної форми власності. Найбільше ж – у сфері торгівлі.

– Державні інспектори під час перевірок досліджують, чи виконують працівники роботу повний робочий час, будучи оформленими на неповний, – сказала Олена Миколаївна, – чи оплачується їм надурочна робота або у вихідні дні. Так, порушень не виявили. Водночас протягом І кварталу управління Держпраці здійснило 88 перевірок за інформацією, наданою територіальними органами Пенсійного фонду України та ДФС України, місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Факти щодо порушення розміру мінімальної заробітної плати підтвердилися лише на 4 з перевірених підприємств. На сьогодні порушення вже усунуто.

Протягом січня-березня цього року Управлінням, відповідно до норм законодавства про працю, застосовано фінансові санкції. Загалом винесено 171 постанову про накладення штрафних санкцій на 988,8 тис. грн.

– Нині в області всі відповідальні органи вживають необхідних заходів держнагляду та контролю за додержанням законодавства про оплату праці, – зауважив Віталій Коваль. – При цьому підприємства Черкащини в цілому дотримуються законодавчих норм. Утім пріоритетною є активна роз’яснювальна робота серед підприємців щодо законодавчих змін, інформування громадськості про урядову політику щодо захисту трудових прав працівників, недопущення порушення законодавства про працю, і особливо щодо гарантій виплати мінімальної заробітної плати. Особливу увагу варто звернути на проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи в об’єднаних громадах, враховуючи те, що в подальшому їх кількість зростатиме.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора