Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Час вимагає від нас сучасних підходів до освіти», – очільник області на презентації інноваційних шкіл

Дата: 15.05.2017 11:19
Кількість переглядів: 704

      Програму «Інноваційні школи Черкащини» втілюють в області. Її аналогів немає у країні. Це – регіональний пілотний проект. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на нараді з керівниками районів, міст і об’єднаних територіальних громад. Вона відбулася в Черкаській гімназії № 9, що є учасницею програми й активно її впроваджує.

Загалом у програмі беруть участь 29 шкіл із усієї області. Їх обрали за конкурсом.

– Час вимагає від нас сучасних підходів до освіти, – зауважує очільник області Юрій Ткаченко. – Нинішні діти по-іншому сприймають інформацію. Вони вже з дитинства користуються гаджетами. Тому, щоби підвищити їхню мотивацію до навчання, дати їм якісні знання, ми повинні впроваджувати в наших навчальних закладах інноваційні процеси, втілювати нові ідеї та технології. А також подбати про перенавчання самих учителів, про їхню мотивацію. Це ми визначили пріоритетним завданням на Черкащині. А тому торік ухвалили обласну програму «Інноваційні школи Черкащини». Відтоді вже спрямували з різних бюджетів на оснащення таких шкіл понад 21 млн грн. Також цьогоріч подали на розгляд Мінрегіону проект облаштування кабінетів фізики, хімії та біології в цих закладах задля співфінансування з Держфонду регіонального розвитку.

На нараді презентували проекти-пропозиції оформлення всіх 29 інноваційних шкіл – як ззовні, так і всередині. Їх розробляли фахівці Черкаського художньо-технічного коледжу та Черкаського державного технологічного університету.

– Ми враховували думку, передовсім, дітей, – наголосив голова Черкаської ОДА. – Треба створити їм максимально комфортний простір для навчання. Проект «Інноваційні школи Черкащини» буде успішний, якщо в кожному районі злагоджено працюватиме команда з керівника району, очільника міста чи об’єднаної громади, директора школа, вчителів, батьків і дітей. Тоді буде якнайкращий результат!

Юрій Ткаченко доручив створити робочу групу задля контролю реалізації програми «Інноваційні школи Черкащини». Такі ж працюватимуть і на місцях. А до 21 травня для кожної школи затвердять «дорожню карту» її перевтілення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора