Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбулися заходи з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Дата: 12.05.2016 11:27
Кількість переглядів: 707

Фото без опису9 травня ветерани Другої світової війни і громадськість району у супроводі духового оркестру  урочистою ходою пройшли центральною вулицею міста від Т-34 – пам’ятника-монумента воїнам-танкістам до Пагорба Слави, де відбувся мітинг з нагоди 71-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

Перед учасниками мітингу виступив голова райдержадміністрації Василь Довбуш: «8 і 9 травня - День пам'яті та примирення і День Перемоги в нашому українському календарі завжди будуть червоними, – як ці маки, що символізують пам'ять про всіх загиблих, про тих, хто не повернувся живим з війни, день пам’яті за кожним, хто боровся з нацизмом. Сьогодні день вшанування живих: тих, хто пройшов палаючими стежками Другої світової війни, хто зумів довести, що українці – нація, яка вистоїть за будь-яких випробувань, звернувся до учасників мітингу…

 Нинішнє покоління захисників бере ваш приклад безкорисливого служіння Батьківщині, захищаючи Схід нашої держави,- звернувся безпосередньо до ветеранів  Другої світової війни Василь Довбуш. - Бійці антитерористичної операції успадкували ваш героїзм, хоробрість і любов до Вітчизни, переконливо довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам».

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять загиблих у роки Другої світової війни, у війні за незалежність та європейський вибір 2014-2016 років.

Керівники району і міста, громадськість поклали квіти до Пагорба Слави, пам’ятного знака учасникам АТО.

Після мітингу всі жителі та гості міста мали можливість скуштувати солдатської каші та переглянути святковий концерт.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора