Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Чижівці вдруге відбулись загальні збори жителів села з питань об’єднання територіальної громади

Дата: 27.04.2018 10:36
Кількість переглядів: 1423

26 квітня вже вдруге відбулася зустріч з активною громадою села Чижівка з питань об’єднання.

Наразі до Чижівської громади надійшло 3 пропозиції від сільських рад. Зокрема,  Водяницької -  про утворення об’єднаної територіальної громади з центром у Водяниках, така ж пропозиція надійшла від Ризинської, але з адмінцентром - у Ризиному та Рижанівки – з центром у Рижанівці.

Відбулось бурхливе обговорення пропозицій. Вислухано  думки та зауваження жителів Чижівки. Представники райдержадміністрації - заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк та завідувач сектору правового забезпечення та роботи із зверненнями громадян Тетяна Жукова відповіли на запитання, які турбували учасників зібрання. Руслан Каюк розповів присутнім про етапи процесу об’єднання, що передбачені Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та  наголосив на можливості підписання  Меморандуму про співпрацю всім населеним пунктам, що об’єднуватимуться, у якому передбачити ті питання, які найбільше хвилюють мешканців, зокрема, щодо збереження  об’єктів соціальної сфери.

В результаті обговорення більшістю голосів присутніх представників громади села була підтримана пропозиція щодо приєднання до об’єднаної територіальної громади з адмінцентром у селі Водяники. Вирішено скликати сесію сільської ради для підтримання позиції громади та прийняття остаточного рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора