Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За результатами цьогорічної оздоровчої кампанії Черкащина – друга в Україні

Дата: 08.12.2016 11:55
Кількість переглядів: 789

Понад 85 тисяч дітей Черкащини вдалося охопити цьогоріч оздоровчими та відпочинковими послугами. Область – серед кращих, друга в країні за результатами оздоровчої кампанії. Про це повідомив у ході підсумкової координаційної ради заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв.

За його словами, на підготовку та проведення оздоровчої кампанії цього літа з обласного бюджету використали понад 7 млн грн, з місцевих – більше 12 млн грн та залучили понад 9,5 млн грн позабюджетних коштів. У цілому фінансування цьогорічної оздоровчої кампанії збільшили, порівняно з минулим роком, на 16%.

– Приємно, що деякі райони та міста області навіть перевиконали обласний показник охоплення дітей оздоровчими послугами, – сказав Костянтин Сапартаєвич. – Серед них: міста Канів, Ватутіне, Золотоноша, Маньківський, Звенигородський, Лисянський, Кам’янський райони та ін. Є й такі, де показник нижчий за середньообласний. Це, зокрема, Корсунь-Шевченківський, Чорнобаївський, Чигиринський, Катеринопільський райони.

– Згідно з дорученням Президента України посилену увагу приділяємо оздоровленню дітей пільгових категорій, – зауважив у ході зібрання начальник управління у справах сім’ї, дітей та молоді ОДА Максим Зеленський. – В області проживає більше 78 тисяч дітей-пільговиків. З них оздоровили цього року понад 50 тисяч віком від 7 до 17 років. Це і діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти, безпритульні та бездоглядні, талановиті та обдаровані, діти переселенців та ін.

Оздоровили також дітей бійців АТО. Таких на території області 2 198, а також 35 дітей, батьки яких загинули в зоні проведення АТО. Відтак послугами оздоровлення та відпочинку охопили 1 872 дітей учасників АТО та всіх 35 дітей загиблих бійців.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора