Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Увага до об’єднання територіальних громад зростає

Дата: 13.06.2018 12:00
Кількість переглядів: 827

Громадське обговорення добровільного об'єднання громад у формі громадських зборів набирає обертів. У вівторок зустрічі з мешканцями сіл проведені в Гусаківській, Мизинівській та Чижівській сільських громадах.

Надати змістовну відповідь на запитання присутніх щодо територіальної реформи до села Мизинівка завітав голова райдержадміністрації Василь Довбуш та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Піковський.

Привітав учасників громадського зібрання сільський голова Микола Танцюра та зауважив, що Україна є центром Європи, а тому потрібно іти одним кроком з європейцями та скористатися європейським досвідом реформування місцевого самоврядування. Цей процес незворотній та потрібний, потребує виваженого підходу та спільної думки.

В свою чергу Василь Довбуш розповів про переваги спроможної громади, окреслив перспективну структуру майбутньої об’єднаної громади, зупинився на питанні формування ради об’єднаної громади та порядку розподілу коштів між територіями.

Учасники обговорення поділилися своїми думками та мали змогу внести свої пропозиції. Варіант ОТГ з адміністративним центром у селі Водяники учасники зібрання бурхливо відхилили. Громадська думка була на боці адміністративного центру у селі Озірна. Проте через відсутність згоди навколишніх громад створення Озірнянського ОТГ залишається під питанням. В результаті обговорення прийнято рішення провести письмове опитування усіх мешканців сіл Мизинівка, Стара Буда та Олександрівка.

 Вже не вперше для обговорення подальшої долі Чижівської громади зібралися мешканці села Чижівка. Громадські збори відвідали заступник голови Руслан Каюк,  завідувач сектору правового забезпечення та роботи із зверненнями громадян апарату райдержадміністрації Тетяна Жукова, головний спеціаліст Департаменту регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації Олена Ковальська. Представник облдержадміністрації зазначила, що дана реформа надасть можливість на місцях створити самодостатні територіальні громади, які отримають всі необхідні права і повноваження для розвитку певної території.  Учасники зібрання вже традиційно досить емоційно висловлювали свої думки та побажання.

Не дійшли до спільної думки і учасники громадського обговорення в селі Гусакове. Про процес добровільного об’єднання територіальних громад, його перспективи, економічні сторони майбутнього об’єднання присутнім доповідала головний спеціаліст відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Альона Остапчук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора