Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З робочим візитом на Звенигородщині побував перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль

Дата: 17.06.2016 12:14
Кількість переглядів: 938

Фото без опису16 червня у м.Звенигородка перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль провів особистий прийом громадян, звернення стосувалися сприяння у  вирішенні питання щодо відкриття птахоферми у с.Будище на землях під господарськими дворами, отримання автотранспорту учасником АТО – інвалідом І групи, надання матеріальної допомоги.

До представника обласної влади також звернулись активісти громад сіл Гусакового та Попівки, які не згодні з рішенням сесії районної ради від 29.01.2016 щодо реорганізації навчальних закладів у нижчий ступінь.

Віталій Володимирович уважно вислухав і досить емоційні виступи представників громад, і начальника відділу освіти райдержадміністрації Ларису Кочергу. Батьки хвилюються і з приводу довозу дітей до інших навчальних закладів, і того, як сприйматимуть нові колективи нових учнів із цих сіл.

Фото без описуФото без опису

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лариса Кочерга запевнила присутніх, що питання  довезення учнів вирішено - є достатня кількість автобусів, а діти матимуть можливість навчатися у тих школах, які оберуть самі.

Віталій Володимирович пообіцяв вивчити це питання, а також дав доручення начальнику відділу освіти райдержадміністрації Ларисі Кочерзі організувати екскурсії до запропонованих навчальних закладів, щоб батьки і діти мали можливість побачити класи, умови навчання, поспілкуватися із вчителями.

З клопотанням до першого заступника голови обласної державної адміністрації звернувся колектив ДНЗ «Звенигородський ЦППРК» з питання оптимізації мережі професійно-технічних навчальних закладів, зокрема, приєднання ДНЗ «Звенигородський ЦППРК» до ДНЗ «Мокрокалигірський професійний аграрний ліцей».

Колектив закладу, розуміючи неминучість модернізації мережі ПТНЗ, підтримує об’єднання навчальних закладів, але разом з батьками, учнями, громадськістю міста Звенигородки та району, депутатським корпусом районної ради, депутатами обласної ради просить посприяти у питанні щодо визнання головною юридичною особою ДНЗ «Звенигородський ЦППРК». 

На користь ДНЗ «Звенигородський ЦППРК» із вуст заявників звучали аргументи: м.Звенигородка – районний центр, знаходиться в центрі Черкаської області, має зручне шляхове сполучення. Навчальний заклад має давню історію, відомий як школа-сироварів серед підприємств молочної галузі, на сьогодні – єдиний в Україні, який здійснює підготовку кваліфікованих робітників з професій «Сировар», «Маслороб», «Апаратник пастеризації та охолодження молока», «Майстер незбираномолочної продукції».

За останні 2 роки у закладі створено нову електромонтажну лабораторію, технологічну лабораторію з професії «Кухар. Кондитер», заплановано відкрити навчальну лабораторію «Кав’ярня», створення міні-цеху з виробництва м’яких сирів, про ліцензовано нові професії: «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж», «Адміністратор. Продавець продовольчих товарів».

 Віталій Володимирович уважно вислухав проблемне питання та пообіцяв посприяти у його вирішенні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора