Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні - 72-га річниця визволення України від нацистів

Дата: 28.10.2016 12:24
Кількість переглядів: 718

Фото без описуЗвенигородщина вшанувала захисників України. За участю голови райдержадміністрації Василя Довбуша, голови районної ради Володимира Кучера, міського голови Звенигородки Олександра Саєнка, голови районної та міської організації ветеранів Петра Уманця, ветеранів війни, громадськості відбулося урочисте покладання вінків і квітів до Пагорба Слави, пам’ятного знака Т-34, стели-символу возз’єднання 1-го і 2-го Українських фронтів у Звенигородці 1944 року.

Минають роки, покоління змінює покоління, але назавжди залишиться у серцях нащадків пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів.

Ця важлива історична дата в житті українського народу пов’язана з подіями найбільшої трагедії в історії людства – Другої світової війни. Вважається, що саме в цей день 1944 року було покладено край поневоленню нашої землі нацистами та злодіянням, які вони чинили в часи окупації. Воєнні дії у нашій країні тривали 40 місяців, вигнання ворога з української землі - понад 22 місяці і було здобуте ціною мільйонів життів воїнів-визволителів і цивільних громадян. Звільнення території України від нацистів мало велике історичне значення для подальшої долі українського народу, проте воно не стало для нього справжнім визволенням, здобуттям свободи і незалежності.

Український народ своєю участю у боротьбі з окупантами на фронтах і на зайнятій ворогом території, а також своєю звитяжною працею в тилу разом з іншими народами світу зробив великий внесок у перемогу над нацизмом.

Вічна слава героям-визволителям!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора