Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі триває ліквідація наслідків негоди

Дата: 12.12.2017 12:28
Кількість переглядів: 893

Сьогодні голова райдержадміністрації Василь Довбуш за участю першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Задеряки, заступника голови райдержадміністрації Руслана Каюка, міського та сільських голів провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному засідання заслухали питання про хід ліквідації наслідків негоди на території Звенигородського району, що виникла 10 грудня 2017 року.

У зв'язку з погіршенням погодних умов у районі знеструмлено 7 ліній електропостачання, внаслідок чого відключеними залишились  6 населених пунктів:  Кобиляки, Стебне, Богачівка, Михайлівка, Павлівка, Гусакове. Частково знеструмлені Звенигородка, Озірна, Вільховець, Мизинівка, Рижанівка, Чижівка, Шевченкове, Гнилець, Пединівка. Частково відсутній зв’язок із населеними пунктами, порушене транспортне сполучення через падіння дерев, внаслідок знеструмлення об’єктів життєзабезпечення порушено нормальні умови життєдіяльності населення.

За інформацією директора Звенигородського РЕМу Олександра Скобленка, наразі у районі проводяться заходи з ліквідації наслідків негоди та відновлення електропостачання населених пунктів. Однак підприємство опинилося у вкрай складному фінансовому стані, об’єктові резерви паливно-мастильних матеріалів повністю використано.

Тож комісія вирішила виділити Звенигородському РЕМу на продовження проведення відновлювальних робіт 160 літрів дизельного палива та  150 літрів бензину А-92 з місцевого матеріального резерву, передбаченого Програмою функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2017-2018 роки.

- Відновлення нормальних умов життєдіяльності населення та сталого функціонування об'єктів господарювання у зоні виникнення надзвичайних ситуацій, своєчасна ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій - одне із пріоритетних завдань сьогодні ,- відзначив на засіданні комісії голова райдержадміністрації Василь Довбуш. Також він наголосив на важливості формування органами місцевого самоврядування резервного фонду бюджету для  усунення наслідків стихійних лих, аварій та запобігання їх виникненню.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора