Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Черкащан запрошують долучитися до поповнення фондів музею-архіву преси

Дата: 08.08.2017 12:31
Кількість переглядів: 641

В Україні з 2014 року діє унікальний музей-архів преси, заснований відомими журналістом, істориком і громадським активістом Вахтангом Кіпіані, який колекціонує пресу вже понад 30 років.

Під час відкриття музею-архіву преси в жовтні 2014 року було презентовано виставку «За Україну, за її волю!», під час якої презентовано пресу українського визвольного руху, починаючи з 1929 року.

Метою музею є не лише збереження друкованих видань, підготовка виставок, експозицій, а й заохочення громадян брати безпосередню участь у поповненні фондів музею-архіву. Адже газети – це щоденна історична пам’ять України!

У фондах Музею-архіву зберігається понад 30 тисяч найменувань газет і журналів , які самотужки зібрав Вахтанг Кіпіані. У пошуках своїх експонатів журналіст об’їздив віддалені села та всі обласні центри України, відвідав Росію, країни Балтії, Європу, Америку. Довгий час свою приватну колекцію пан Кіпіані зберігав удома, частково – в підвалі Києво-Могилянської академії, видавництві «Дух і Літера». Кілька років тому колекціонер заснував перший і єдиний в Україні відкритий громадський приватний музей.

Підтримуючи ініціативу Вахтанга Кіпіані щодо збереження друкованих видань для майбутніх поколінь, звертаємося до громадськості, журналістської спільноти з проханням сприяти поповненню музею-архіву преси.

Музей-архів преси розташований за адресою: м.Київ, вул.Борисоглібська, 3, e-mail: samvydav@gmail.com.

За інформацією Держкомтелерадіо України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора