Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бережи здоров’я змолоду!

Дата: 13.04.2017 12:38
Кількість переглядів: 789

До Всесвітнього дня здоров’я у рамках проведення дня Червоного Хреста у Звенигородській спеціалізованій школі ім. Т.Г. Шевченка  організовано цикл заходів, присвячених питанням здорового способу життя та його збереження, утвердження в молодіжному середовищі милосердя і доброти, роз’яснення принципів Міжнародного гуманітарного права.

Із залученням медичної громадськості обговорено з учнями та педагогами проблеми наркоманії та ВІЛ/СНІДу, репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, загальні принципи збереження та покращення свого здоров’я.

Особливу зацікавленість молоді викликали психоморальні моменти попередження суїцідальних проявів та психічного здоров’я, а також практичні навички надання першої допомоги при надзвичайних ситуаціях. Молодь жваво ознайомилась з практичною роботою працівників управління Державної Служби надзвичайних ситуацій та пожежного автомобіля, а також бригади та автомобіля швидкої медичної допомоги.

Червонохресні волонтери – лікарі Юрій Іванович Костенко, Лариса Антонівна Чирва, Володимир Захарович Морозов, Павло Вікторович Добрянський, Петро Лавронович Сіденко у невимушеній атмосфері спілкувалися з молоддю, провели бесіди, тренінги, диспути та практичні заняття.

Педагоги навчального закладу з питань реформування медичної галузі, стану захворюваності, проведення профілактичних заходів зустрілися також із педіатром центру первинної медико-санітарної допомоги Людмилою Дмитрівною Бомко.

 – Наша мета донести необхідні знання та навички учням з тим, щоб вони далі розповсюджували їх серед однолітків. Це черговий захід працівників Червоного Хреста з метою підготовки дітей-волонтерів «рівний-рівному» з питань збереження життя і здоров"я, гуманізації суспільного життя, – відзначив очільник районної організації Товариства Володимир Слинько, підводячи підсумки заходів.

Хочеться додати – ми вдячні районній організації Червоного Хреста за надану підтримку, лікарям – за цікаві інформації. Будемо раді новим зустрічам.

 Світлана Курбатова, голова первинної організації Товариства Червоного Хреста загальноосвітньої школи ім. Т.Г. Шевченка, соціальний педагог м. Звенигородка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора