Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ми закладаємо фундамент задля розвитку територій», – Юрій Ткаченко про об’єднання громад

Дата: 24.01.2017 12:41
Кількість переглядів: 716

       Активізування об’єднавчих процесів в області визначено серед пріоритетів на 2017 рік. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на виїзній нараді в Городищі. У ній узяли участь керівники районів і структурних підрозділів адміністрації.

         Натепер на Черкащині створили шість об’єднаних територіальних громад. Такий результат очільник області назвав недостатнім. Мовляв, зволікання в цьому процесі призводить до того, що Черкащина втрачає розвиткові ресурси.

         – Держава підтримує об’єднані громади, даючи ресурс на розвиток їхньої інфраструктури, – зауважив Юрій Ткаченко. – Торік наші три першопрохідці отримали на це майже 13 млн грн. Результат можете бачить.

         Голова Черкаської ОДА назвав райони, де поки найбільше зволікають із об’єднавчими процесами. Це – Маньківський, Монастирищенський, Уманський і Чорнобаївський.

         – Водночас є ті, що активно почали, але потім із незрозумілих причин призупинили цю роботу, – сказав Юрій Ткаченко. – Ідеться про Канівщину, Катеринопільщину, Лисянщину та Христинівщину. Так, цей процес складний, однак часто банальний брак інформації заважає громадам ухвалювати рішення. Реформа, зініційована Президентом України й Урядом, у дії. Нині ми закладаємо фундамент задля розвитку територій.

         Нагадаємо, на Черкащині наприкінці минулого року до трійки громад-об’єднавців додалися Тальнівська міська, Набутівська та Стеблівська. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора