Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Організатори «Ше.Fest» розповіли про Просвітницьку програму фесту

Дата: 26.07.2017 12:48
Кількість переглядів: 913

Для всіх гостей фестивалю Тараса Шевченка «Ше.Fest 2017» організатори приготували унікальну програму Просвітницької галявини, яка вже вчетверте стане культурним осередком денної програми фестивалю. Це творчий майданчик, посеред дубового парку над блакитними озерами, в затінку та затишку, з солом’яними тюками замість стільців. Динамічна галявина поєднає в собі гутірки з шевченкознавцями, політологами, істориками, мандрівниками; якісну музику з новим звучанням молодих гуртів та осучаснених слів Шевченка; з театральним перфомансом від дитячої студії «Фенікс».

Гутірки на Просвітницькій галявини «Ше.Fest’у» впродовж двох днів перенесуть Вас в таємничу і незвідану епоху Шевченка, покажуть, що бути українцем – це сучасно, цікаво, якісно, по-справжньому. Також матимете можливість взяти участь в унікальному поетичному батлі між молодими поетами на найкраще прочитання власних творів в стилі віршованої битви. Реєстрація на батл відкрита на офіційному сайті: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedUr3TitoNr1kTuBcbX0x6PaYFvv86pgdMePjXFTdiA_a8Og/viewform

Про жінок та психологічні особливості Т. Г. Шевченка розкаже шевченкознавець Оксана Данильченко. Історичні секрети про історико-краєзнавчу роботу Шевченка як художника-замальовника розповість краєзнавець Лариса Сиволап, про становлення української історіографії почуємо від історика Олега Однороженка, образ Т. Шевченка в процесах української революції 1917 - 1921 р.р покаже к. і. н. Юрій Митрофаненко, яскрава історикиня Марина Мірзаєва розкриє таємницю як і коли Тарас Шевченко передбачив революцію 1917 - 1921 р.р. Про патріотизм і націоналістичний рух в Україні говоритиме керівник «Молоді Свободи» та громадський активіст Юрій Ботнар. З надсучасною лекцією «Шевченко: між канонізацією і десакралізацією» перед глядачами постане талановитий та харизматичний доцент, к. п. н. Максим Яковлєв.

Драйвові та насичені розмови відбудуться з почесними гостями фестивалю – Василем Шклярем та Сашком Лірником. Секрети веломандрівок світом з маленькою дитиною та етнічної музики розкриє етно-гурт «Фолькнери».

Засновники проекту «Р.І.Д розкажуть не лише про наддніпрянський діалект, яким писав і розмовляв Шевченко, а і про сучасні гаджети та додатки, які сприяють вивченню традицій, культури, мови.

Музичним супроводом радуватимуть гурти «Тобі здалося», «NAOMI», «EFIR», бандуристка-віртуоз Наталія Чечура, барди Віталій Кобзар та Богдан Тарасюк.

Організатори приготували ще кілька сюрпризів, які здивують та порадують кожного гостя фестивалю.

Нагадаємо, що фестиваль Тараса Шевченка безалкогольний. Цьогріч громада знову прийняла рішення заборонити продаж алкоголю на території села в дні фестивалю. За таке рішення сільська громада проголосувала одноголосно 21 липня 2017 року.

Зазначимо, що фестиваль відбудеться 12 – 13 серпня, с. Моринці, Звенигородського р-ну Черкаської області. Відкриття фестивалю на Просвітницькій галявині о 12:00 12 серпня. Відкриття другого фестивального дня відбудеться такого на цій галявині поетичним батлом на визначення найкращого Ше.Поета об 11:30 13 серпня.

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

 

Прес-служба Ше.Fest’у

Для питань і уточнень звертайтесь до

прес-секретаря фестивалю Богдани Гайворонської

095-900-38-33 чи 098-112-64-17

e-mail: shefest@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора