Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 червня в Україні День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Дата: 22.06.2016 13:02
Кількість переглядів: 1270

 

Війна між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом, що розпочалася 22 червня 1941 року, стала найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни, призвела до колосальних людських і матеріальних втрат.

Цей день для нас наповнений трагічними спогадами і болем. Найкривавіша в історії світу війна принесла українцям незліченні жертви і страждання, масовий терор, смерть та руйнування. Гірка доля не оминула жодну українську родину, війна забрала життя кожного п’ятого українця.

Цього дня голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер, заступник міського голови Михайло Золотько, ветерани Другої світової війни, громадськість в урочищі Діброва поклали квіти   до братських могил, в яких поховано жертв нацизму, жителів не лише Звенигородки, а й Звенигородського, Шполянського, Лисянського, Катеринопільського районів.

Учасники заходу також поклали квіти до пам’ятного знака Т-34 та Пагорба Слави,  в глибокій скорботі згадали тих, хто загинув у битвах із загарбниками, хто став безневинною жертвою людиноненависництва.

Схиляємо голови перед мужністю і нескореністю нашого народу, який знайшов у собі сили вистояти і вижити, який піднявся на бій і переміг у героїчній боротьбі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора