Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В урочищі Лаптєва Левада встановлено пам’ятний знак

Дата: 22.06.2018 13:32
Кількість переглядів: 1226

Фото без описуСьогодні, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в урочищі Лаптєва Левада, в долині річки Погибної, на східній околиці Звенигородки  відбулося відкриття пам’ятного знака на місці масового розстрілу під час нацистської окупації.

Пам’ятний знак встановлено за сприяння Звенигородської міської ради, Ваад України, родичів загиблих та жителів міста Звенигородки.

Як повідомив голова правління єврейської общини у Звенигородці Леонід Браславський, Лаптєва Левада стала місцем загибелі мешканців Звенигородки, євреїв, військовополонених, заручників, підпільників, працівників сільських рад, яких розстріляли перед самим визволенням Звенигородки. Не відомо скільки на цьому місці могил і в якому вони розташовані порядку, скільки розстріляно та закатовано людей.

Перед громадою також виступили голова райдержадміністрації Василь Довбуш, секретар міської ради Валерій Маренич, голова районної організації ветеранів Петро Уманець.

Щемними спогадами про жахливі події тих часів та розстріляних односельчан з присутніми поділився житель Чижівки Микола Лещенко.

Надзвичайно зворушили слова одного з ініціаторів встановлення пам’ятного знака Віталія Вочука, у якого  батько похований в урочищі  Лаптєва Левада.

Обряд освячення пам’ятного знака провів настоятель Свято-Георгіївського храму Української православної церкви Київського патріархату отець Віктор.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, а до пам’ятного знака безневинно убієнним землякам в роки нацистської окупації поклали вінки та квіти.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора