Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова . Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 04.08.2016 14:12
Кількість переглядів: 652

Про субсидії. Кожна родина, яка потребує субсидію, повинна її отримати. Це – одне з наших найголовніших завдань. Приміром, в опалювальний сезон 2015-2016 років понад 235 тис. черкаських родин отримували субсидії.

Уже більше року у країні діє спрощений порядок надання такої допомоги населенню. Тим, у кого завершився дванадцятимісячний термін отримання субсидії, її призначають на наступний термін. Натепер середньообласний відсоток призначених із травня субсидій становить 93%. Не дотягують до нього у Городищенському та Катеринопільському районах. Вони мають два тижні на виправлення ситуації. Решта теж мусять працювати по максимуму.

Зараз багато політиків спекулюють на темі тарифів і водночас подають недостовірну інформацію про субсидії. Ми аналізували ситуацію по районах на прикладі конкретних родин. Приміром, якщо позаминулого опалювального сезону пенсіонерка в Хацьках отримувала щомісяця 261 грн субсидії, то минулого – вже 1678 грн. Так, тарифи підвищилися, але й розмір субсидій при цьому зріс у рази.

Я дав завдання активізувати роз’яснювальну кампанію про субсидії серед населення. А керівникам районів – тримати це питання на особистому контролі.

  • про перспективу для молоді

Я вже розповідав, що Черкащина обрана серед семи областей, що беруть участь в українсько-польській програмі. За нею, тут створюватимуть Центр розвитку підприємництва. Польська сторона подбає про експертну підтримку.

Нині на рівні керівництва країни є чітка позиція щодо спрощення ведення тут підприємницької діяльності. Водночас важливо розвивати нові напрями бізнесування, давати хороший старт початківцям, нашій молоді. Саме з цією метою ми створюємо Центр розвитку підприємництва та соціальних ініціатив. Ядро команди, що вже сформувалося, надихає. Це – молоді, активні й мотивовані люди. Нині в нас триває етап планування, консультуємося з фахівцями, з тими, хто вже має досвід втілення подібних ініціатив.

Найзручнішою локацією для розміщення центру наші співрозробники називають колишні приміщення тютюнової фабрики. Я теж впевнений, що вдала. І впевнений, що міська влада Черкас стане нашим партнером у цій справі.

  • про дорожні ремонти

Ремонтна кампанія триває на автошляхах Черкащини. Із початку року тут ліквідували понад 250 тис. кв. м ямковості на дорогах загального користування.

Серед іншого, дорожники розпочали перший етап поточного середнього ремонту на ділянці автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Ідеться про правий проїзд від Черкас до Сміли. Його закрили ще кілька років тому. Від минулої п’ятниці там уже триває фрезерування.

Найближчим часом Служба автомобільних доріг області вкотре скоординує свою роботу з керівниками районів. Аби охопити ремонтом якомога більше найпроблемніших ділянок. Як я і казав ще на початку року, саме влітку ми маємо виконати максимальний обсяг робіт, поки погода сприяє. Думаю, що водії вже помічають результат. Особливо на «найулюбленіших» дорогах, які роками не бачили ремонту. Як-от, приміром, на автошляху Черкаси – Умань (відтинок від кільця до Сміли) та ін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора