Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Очільник області запропонував механізм урегулювання питання про пільговий проїзд

Дата: 19.06.2018 14:21
Кількість переглядів: 561

Фото без описуСпільно з органами місцевого самоврядування можливо врегулювати питання пільгового проїзду. Про це сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на зустрічі із представниками організацій і спілок учасників бойових дій, запропонувавши відповідний механізм.

Як пояснив очільник області, донедавна пільги на проїзд для визначених категорій населення надавали виняткового в безготівковій формі. Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня затверджено Порядок надання таких пільг також у готівковій формі, тобто їхню монетизацію. На виконання цього документу розроблено розпорядження обласної державної адміністрації щодо визначення розміру щомісячної готівкової виплати пільг із оплати проїзду. Її розраховували шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті в області на 30 поїздок. У результаті отримано суму в 60 грн. На думку представників організацій і спілок учасників бойових дій, такі новації обмежують їхні права. Вони вимагають скасування цієї постанови Кабміну.

– Враховуючи позицію учасників бойових дій, наразі ми пропонуємо механізм урегулювання цього питання на нашому рівні, допоки не буде рішень на центральному рівні, – сказав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Органи місцевого самоврядування мають право ухвалювати рішення щодо збільшення кількості поїздок і розміру суми щомісячної готівкової виплати. Можливості допомоги нашим бійцям на місцях, завдяки децентралізації, є. Уже зараз на компенсацію пільгового перевезення по області передбачено майже 24 млн грн. Це зробили райони, міста (крім, до речі, міста Черкаси), об’єднані громади.

Відповідне звернення до органів місцевого самоврядування буде розглянуто на сесії обласної ради, що відбудеться 27 червня. Доти обласний керманич запропонував координаційним радам учасників АТО та ветеранів правоохоронних структур напрацювати пропозиції мінімальних сум щомісячної готівкової виплати в міському та міжміському транспорті.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора