Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Термін декларування продовжено до 1 травня 2017 року для осіб, які подають е-декларацію вперше

Дата: 31.03.2017 14:35
Кількість переглядів: 1324

Верховною Радою України 23 березня 2017 року прийнято Закон № 1975-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо особливостей фінансового контролю окремих категорій посадових осіб». Закон набрав чинності 30 березня 2017 року.

Відповідно до цього закону для осіб, які вперше подають річні декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, строк подання декларації Законом подовжено до 01 травня 2017 року.

Для тих, хто вже подавав електронну декларацію під час першої хвилі е-декларування у 2016 році, термін подання декларації закінчується сьогодні о 23 годині 59 хвилин.

На даний час реєстр працює в нормальному режимі, отже не відкладайте подання декларацій на останні дні. Нагадуємо, що за порушення законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність, зокрема:

  • несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 статті 172-6 КУАП), карається накладенням штрафу від 50 до  100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • подання завідомо недостовірних відомостей  про майно на суму 100-250 мінімальних заробітних плат (або 138 – 344 тис.) встановлено штраф, який становитиме від 17 тис. до 42,5 тис. грн. (ч.2 172-6 КУАП);
  • за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації (більше ніж 344,5 тис. грн.) карається штрафом 42,5–51 тис. грн., громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (366-1 КК).

Для подання електронних декларацій Вам необхідно перейти на сторінку входу до Реєстру (https://portal.nazk.gov.ua).

З метою забезпечення інформаційної підтримки суб’єктів декларування Національним агентством з питань запобігання корупції розміщено на офіційному веб-сайті інформаційні та довідкові матеріали з питань декларування, а також відповіді на найбільш поширені запитання, з якими Ви можете ознайомитися за наступними посиланнями:

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора