Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мотивуємо дітей до навчання, – В. Коваль про створення сучасного освітнього середовища

Дата: 11.05.2018 14:36
Кількість переглядів: 802

Створити сучасне та комфортне освітнє середовище, що спонукатиме дітей до одержання знань й досягнення відповідних результатів, забезпечити умови для рівного доступу до якісного навчання, як у містах, так і в сільських місцевостях. Саме такі завдання є наразі першочерговими для влади стосовно розвитку освітньої галузі. Про це сказав в ефірі ТРК «ВІККА» перший заступник голови ОДА Віталій Коваль. Нагадаємо, з першого вересня першокласники навчатимуться за новими державними стандартами в межах Нової української школи.

– Нині спільно з місцевими органами влади, об’єднаними громадами створюємо відповідні освітні умови в навчальних закладах з використанням новаційних підходів, що мотивуватимуть учнів до навчання, – зауважив Віталій Коваль. – Дитина повинна хотіти йти до школи, де цікаво і не потрібно завчати матеріал. Так, 1 та 2 класи будуть адаптаційно-ігровими. Це період, коли для дітей створюватимуть такі психологічні умови, в яких вони поступово зможуть перейти від садочка до шкільного процесу. 3-4 класи – основний базовий етап. І звісно ми розуміємо, що сучасним процес навчання може бути не лише завдяки модернізованому обладнанню, техніці та засобам комунікації. Важливою тут є і підготовка вчителів. На сьогодні в області більше 800 викладачів початкових класів пройшли підвищення кваліфікації.

Віталій Володимирович також зауважив під час розмови в студії, що на створення відповідних умов у навчальних закладах нашій області передбачена субвенція з держбюджету. Зокрема, на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для 1-4 класів – близько 32 млн грн, також на підготовку тренерів-педагогів, підвищення кваліфікації вчителів початкової школи, які навчатимуть учнів перших класів у наступному навчальному році та в 2019-20 роках – майже 12 млн грн.

Зауважимо також, Черкащина – перша в Україні, що має мережу шкіл, де впроваджують STEM-освіту та навчають за програмою LEGO Education. Також тут впровадили пілотний проект в освітній галузі – створили 29 інноваційних шкіл по районах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора