Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Семінар-нарада з питань охорони праці

Дата: 20.11.2017 14:37
Кількість переглядів: 848

Фото без описуПро організацію проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах та роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці, причини виникнення професійних захворювань та здійснення державного нагляду  у сфері гігієни праці обговорено на семінарі-нараді  17 листопада.

У роботі засідання, що відбулося під головуванням  першого заступника голови райдержадміністрації Дмитра Задеряки, узяли участь: представники  управління Держпраці у Черкаській області, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Звенигородського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області, голови комісій з проведення медоглядів Звенигородської, Катеринопольської, Ватутінської, Лисянської  центральних районних лікарень, керівники підприємств, установ та організацій району,  інженери з охорони праці, представники профспілок та інші роботодавці району.

Під час розгляду питань акцентовано увагу на тому, що з початку поточного року в області зареєстровано 4 професійні захворювання,  одне з них - в Катеринопільському районі - СТОВ «Новоселиця».

Як свідчить статистика, більшість  професійних захворювань виявлено не на медичному огляді, а при зверненні до лікаря - це вказує на неякісно проведені медичні огляди.

Серед проблем в організації медичних оглядів названо відсутність  медичного обладнання для проведення функціональних досліджень, порушення термінів проходження медичних оглядів, невчасне погодження роботодавцями заключних актів  за результатами медичних оглядів. Також на даний час роботодавцями не складені поіменні списки для проведення медоглядів працівників у 2017 році.

При підведенні підсумків семінару визначено комплекс заходів щодо покращення організації та проведення медичних оглядів працюючих у шкідливих умовах праці, оцінювання ризиків і умов праці як інструменту запобігання професійних захворювань.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора