Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

14 грудня - День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2016 14:38
Кількість переглядів: 894

- Одну з найбільших катастроф в історії людства - аварію на Чорнобильській атомній електростанції знає і пам'ятає увесь світ, - звернувся голова райдержадміністрації Василь Довбуш до учасників заходу, що відбувся 14 грудня в сесійній залі районної ради  з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

- Сьогодні ми низько схиляємо голови перед неоціненним людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які не думали про нагороди, відзнаки, не ховалися за спини товаришів, навіть не усвідомлюючи, на яку особисту небезпеку наражалися. Багато ліквідаторів одержали надто велику дозу опромінення, несумісну з життям.

Зі словами вдячності до ліквідаторів також звернулися голова районної ради Володимир Кучер, секретар міської ради Валерій Маренич, голова Звенигородської районної громадської організації “Союз. Чорнобиль” Володимир Слинько.

Учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції вручено нагороди.

Пам'ять загиблих від атомного лиха вшановано хвилиною мовчання.

До пам’ятного знака постраждалим від Чорнобильської катастрофи керівники району і міста, звенигородчани, члени Звенигородської районної громадської організації “Союз. Чорнобиль” поклали квіти та вінки,  представники духовенства Свято-Преображенського собору відслужили панахиду за загиблими учасниками ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Після урочистої частини відбувся круглий стіл за участю керівництва та відповідних служб району з ліквідаторами з актуальних проблемних питань медичного та соціального забезпечення чорнобильців-ліквідаторів.

Найбільше присутніх цікавили питання забезпечення чорнобильців ліками, санаторно-курортним лікуванням, щодо пільг на оплату послуг з газопостачання та призначення субсидій. З цих питань надали роз’яснення головний лікар центральної районної лікарні Вардан Айрапетян та начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Оксана Лісова.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора