Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Позачергове засідання  Державної  надзвичайної протиепізоотичної  комісії

Дата: 05.10.2018 14:41
Кількість переглядів: 1046

Фото без описуПозачергове засідання  Державної  надзвичайної протиепізоотичної  комісії при Звенигородській районній адміністрації  за участю заступника голови райдержадміністрації Руслана Каюка, заступника міського голови Сергія Щербини, представників відділу освіти, райвідділу ДСНС, поліції, користувачів мисливських угідь та інших зацікавлених служб відбулось сьогодні в малому залі райдержадміністрації.

На засіданні розглянуто питання проведення пероральної імунізації на території області та району.

Відповідно  до розпорядження Головного ветеринарного інспектора України від 03.09.2018 №100 «Щодо організації заходів з проведення осінньої компанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин в Україні» з 6 по 8 жовтня 2018 року на  території Звенигородського району проводитимуться роботи  по пероральній імунізації диких м’ясоїдних тварин (лиси, бродячі собаки й коти)  проти сказу шляхом розповсюдження принад з вакциною із літаків. Вперше така імунізація проводиться централізовано, з залученням авіації.

Принада, яка буде розповсюджуватись з літаків, безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу.

При виявленні принад з вакциною дорослими та дітьми  брати їх руками, переносити з місця на місце чи забирати додому, гратись ними, розламувати та розбивати заборонено.

Комісією прийнято рішення провести роз’яснювальну роботу, щодо проведення кампанії пероральної імунізації та заходи безпеки при знаходженні приманок.

Довідково:
      Сказ – особливо-небезпечне вірусне захворювання, спільне для тварин та людей. При захворюванні вражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі найбільше лисиці, а також єнотовидні собаки, борсуки, вовки та бродячі собаки і коти.
Складна епізоотична ситуація щодо сказу як в Україні так і в Черкаській області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.


Завідувач сектору з питань цивільного захисту

та оборонної роботи райдержадміністрації                                                                                                С.А. Палій

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора