Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині побільшає опорних шкіл

Дата: 08.08.2018 14:59
Кількість переглядів: 940

Фото без опису

До вже діючих семи опорних шкіл в області додасться ще дев’ять. Їх створили протягом червня-липня, повідомила заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Оксана Сімушіна.

Зокрема, у статусі опорних цього навчального року розпочнуть роботу 4 школи Лисянщини, три – Уманщини, одна – Чигиринщини та ЗОШ у Стеблівській ОТГ. До того минулий навчальний рік сім шкіл Городищенського, Монастирищенського, Катеринопільського районів та Білозірської, Буцької, Іваньківської ОТГ вже пропрацювали, як опорні. Водночас, додає посадовиця, цього літа на Черкащині ліквідували 1 школу у Монастирищенському районі. Реорганізували у заклад нижчого ступеня 33 школи.

– Цьогоріч ми не допустили приватизації об’єктів освіти, їх безпідставного перепрофілювання, – говорить Оксана Сімушіна. – Нині на Черкащині діють 1167 закладів системи освіти, у тому числі 430 дошкільних та 628 закладів загальної середньої освіти. Водночас тенденції до збільшення загального контингенту учнів не очікується. Теперішнього навчального року він становитиме близько 112,5 тис. учнів. Також очікуємо зарахувати понад 12,6 тис. першокласників. Це на 3 тис. учнів більше порівняно з минулим роком.

Щодо підготовки матеріально-технічної бази закладів освіти, то зважаючи на специфіку функціонування освітньої галузі,  активне виконання робіт може тривати лише 2,5 місяці: з середини червня до вересня. Нині органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, педагогічними колективами із залученням батьків і громадськості виконано означені роботи на 75% від плану.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора