Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбувся тренінг з використання біоенергетичних технологій у муніципальному секторі

Дата: 15.12.2017 15:00
Кількість переглядів: 760

Фото без описуСьогодні у Звенигородській райдержадміністрації відбувся тренінг, організований у рамках всеукраїнської інформаційно-просвітницької кампанії спільного проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) та Глобального екологічного фонду (ГЕФ) "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні".

Цей Проект спрямований на розробку політики, розбудову спроможності, технічну допомогу і надання фінансових стимулів для заохочення інвестицій приватного сектора у муніципальні проекти з біомаси.

Біомаса – один з найбільш перспективних відновлювальних джерел енергії, проте її використання в Україні обмежене. Метою проекту ПРООН "Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні", який розпочав діяльність у листопаді 2014 року, є сприяння використанню сільськогосподарської біомаси в Україні для муніципального тепло- та гарячого водопостачання.

У тренінгу, який провели експерти ПРООН/ГЕФ Олександр Ігнатенко та Катерина Северина,  взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, представники управління агропромислового розвитку, відділу регіонального розвитку, містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації, сільські голови.

За інформацією Олександра Ігнатенка, у рамках цього Проекту визначено 7 пілотних регіонів: Полтавська, Дніпропетровська, Черкаська, Житомирська, Івано-Франківська, Волинська та Закарпатська області, нещодавно до цього проекту вже долучився 8 регіон - Львівська область.

Зокрема, у Черкаській області вже впроваджено пілотний проект – встановлено в Уманському районі котельню, яка працює на соломі.

Під час виступу Олександр Ігнатенко також наголосив на тому, що Проектом передбачається збереження вичерпних природних ресурсів шляхом заміни їх на біологічно чисті джерела енергії – відходи сільськогосподарської діяльності та вирощування енергетичних рослин. Для України втілення цього проекту надасть можливість підвищити рівень своєї енергетичної незалежності, створити нові робочі місця.

 Під час конструктивного діалогу обговорено екологічні та економічні переваги від використання біомаси, про можливості залучення банківського фінансування для реалізації проектів з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії в муніципальному секторі та інше.

 Всі учасники тренінгу отримали розроблені в рамках Проекту ПРООН практичні посібники.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора