Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За контрактом: в області триває набір військовослужбовців до ЗСУ

Дата: 03.10.2018 15:10
Кількість переглядів: 992

Цьогоріч майже 600 черкащан вже вирішили заступити на військову службу до Збройних сил України за контрактом. Це близько 60 % від планового завдання області від Генштабу на цей рік. Про це повідомив очільник обласного віськового комісаріату Євген Курбет.

Комплектування військових частин військовослужбовцями за контрактом триває постійно. Планове завдання на цей рік – понад 1000 осіб від Черкащини. Насамперед проходить комплектування частин спеціального призначення, високомобільних десантних військ, частин морської піхоти, а також бойових частин, що залучаються до виконання завдань в ООС.

– Наші військовослужбовці проходять службу за контрактом майже в усіх частинах ЗСУ, – говорить Євген Курбет. – Кращі результати із залучення на контрактну службу до лав ЗСУ зараз мають Христинівський, Уманський, Золотоніський, Смілянський. Тут уклали контракти понад 70 % осіб від планового завдання. Набір на службу за контрактом проводиться з метою нарощування бойових можливостей Збройних сил, доукомплектування особовим складом. Всі мають розуміти, що Збройні сили України  не тільки для відбиття агресії, але й для стримування. Якщо у нас буде потужна армія, укомплектована вмотивованим особовим складом, та належно оснащена, то супротивник ще подумає, чи втілювати свої агресивні плани. Адже отримає потужну відсіч у відповідь.

З цією метою на Черкащині на припиняється бойова підготовка резервістів. Так, понад 700 резервістів за різними спеціальностями пройшли навчальні збори. Вони проходили як у бойових частинах, підрозділах корпусу резерву.

Водночас, обласний комісар зауважив, що бойова ситуація на Сході досі лишається складною. Загалом за час проведення АТО та ООС Черкащина втратила 134 військовослужбовці. Від захворювань та інших причин, що не стосуються виконання бойових завдань, загинули ще 48 військовослужбовців Черкащини. 99 родин загиблих військових вже отримали одноразову грошову допомогу. Призначення ще 5 – на розгляді в Міністерстві оборони України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора