Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Запровадження та втілення в життя нових ідей щодо виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа вихованців інтернатних закладів

Дата: 29.05.2017 15:12
Кількість переглядів: 852

Фото без опису Кожна людина потребує підтримки та допомоги зі сторони рідних і близьких. Нам важливо, щоб хтось був поряд з нами, поділяючи нашу радість чи смуток.

Звичайно  ж найкращим вирішенням для таких дітей було б улаштування їх в сім’ю чи інші сімейні форми усиновлення (прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіка), що заохочується в Україні. Але, на жаль, не всі діти можуть бути туди влаштовані з багатьох причин юридичного, морального, психологічного характеру. З одного боку не всі дорослі, які не байдужі до таких дітей, можуть стати усиновителями, опікунами  чи прийомними батьками.

Для того, щоб допомогти дітям, які знаходяться на вихованні в державних установах, небайдужим дорослим, котрі хочуть передати свій досвід та знання майбутньому поколінню розроблена Програма наставництва, основною метою якої є підготовка до самостійного життя дітей-сиріт через наставництво.

Основною ціллю Наставництва є:

Підготовка дитини-сироти до самостійного життя шляхом розвитку її потенціалу, впевненості у власних силах, визначення життєвих цілей, формування людських взаємовідносин , культурних, моральних, духовних цінностей.

Наставник - це турботливий дорослий друг, який стає для дитини чи підлітка значущою людиною, яка хоче і може присвячувати їй свій час, знання та сили. Хто готовий на безоплатній основі протягом 1-2 років і  більше індивідуально допомагати та підтримувати  дитину з інтернатного закладу, розвивати у неї навики самостійного життя , ділитись своїм власним досвідом.

Завдання Наставництва:

Формувати емоційно важливі, стабільні і довготривалі стосунки в житті  дитини-сироти, підтримувати і розвивати позитивні цінності та культурний спадок дитини.

Якщо Вам більше ніж 18 років  і у Вас є бажання допомагати  іншим, Ви відкрита, щира людина, володієте терпінням та бажанням слухати, у вас є досвід у будь-якій сфері людської діяльності. Ви вмієте планувати час і ставити життєві цілі. Якщо Вас легко чомусь навчити і Ви самі здатні навчати іншу людину, а також любите дітей - ви безумовно можете бути Наставником.

За більш детальною інформацією звертатись у Звенигородський  РЦСССДМ за тел..2-29-38 та за адресою проспект Шевченка, 68/209


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора