Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне – діяти в правовому полі

Дата: 06.07.2018 15:33
Кількість переглядів: 584

5 липня під головуванням голови райдержадміністрації Василя Довбуша за участю голови районної ради Володимира Кучера, представників Звенигородської міської ради, ТОВ "Рулонні газони України", сільського голови с.Хлипнівка, депутатів обласної та районної рад, директора Звенигородського підприємства  водопостачання та водовідведення, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та громадськості відбулося засідання круглого столу по питанню врегулювання та дотримання норм  земельного та природоохоронного законодавства ТОВ "Рулонні газони України".

- Це питання гостро обговорюється другий рік. В свою чергу відповідними органами вже проведені обстеження, перевірки діяльності підприємства та узагальнені матеріали направлені відділу поліції. З боку громадськості постійно йдуть зауваження, що від діяльності ТОВ "Рулонні газони України" немає зиску, лише збитки. Є і пропозиції щодо подальшої співпраці з підприємством з метою благоустрою об'єктів соціальної сфери. Тому варто ще раз зважити всі "за" та "проти" та визначитись з алгоритмом дій, - розпочав засідання голова райдержадміністрації Василь Довбуш.

Обговорення ситуації було досить жваве. Зі свого боку представниками ТОВ "Рулонні газони України" було повідомлено, що їхня діяльність проходить в правовому полі, вони отримали дозвіл на спецводокористування на термін до 2021 року, ліміт забору води не перевищують, що підтверджується обліковими даними. Крім того підприємство надає фінансову допомогу на розвиток соціальних об'єктів району. Вже надані кошти на благоустрій стадіону в селі Хлипнівка, майданчика для відпочинку проживаючих у Будищенському психоневрологічному інтернаті та проведення дня села Мурзинці.

Директор Звенигородського підприємства  водопостачання та водовідведення Віктор Васьковський зауважив, що забір води має негативний вплив на якість питної води. Позиція громадськості була одностайна – порушення в діяльності підприємства є, зокрема, неправомірне використання земельної ділянки, яка належить ФГ "Максим".

- Основною причиною ситуації, що склалася, є проблема, яка існує вже багато років – якість питної води. Тому протестні настрої людей можна зрозуміти і ми будемо зрушувати це питання з місця, - зазначив депутат обласної ради Олексій Озірний. На сьогодні в нашому районі розпочало діяльність ТОВ "Рулонні газони України", яке надає певні послуги. Варто було б будувати нормальні ділові стосунки. Стадіон в спортивній школі перебуває в критичному стані. Залучення благодійної допомоги від цього підприємства було б порятунком для футбольного поля.

Дебати про подальшу діяльність ТОВ "Рулонні газони України", про якість води, яку споживають мешканці Звенигородки, про шляхи її покращення точилися півтори години. Рішення представників громадськості було принципово однозначним -  дочекатись законного вирішення всіх питань, які виникали у діяльності ТОВ "Рулонні газони України, а потім розглядати можливість співпраці з підприємством. Всі присутні були згідні в одному – діяти потрібно в межах чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора