Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Метеорологи попереджають

Дата: 13.07.2016 15:38
Кількість переглядів: 654

Фото без описуСпека вдруге цього літа прийшла на Черкащину. Спека – це гаряче, нагріте сонячними променями повітря. У метеорології для нашої лісостепової зони: спека підвищення температури повітря до +30° і вище, сильна спека – +35° і вище.  По даних синоптиків погоду Черкащини завтра формуватиме поле підвищеного атмосферного тиску. Тому прогнозується малохмарна, бездощова і спекотна погода. Температурний фон зростатиме і надалі. Стовпчики термометрів у нічні години не опускатимуться нижче позначки +17+22º, а в денні години зростатимуть до спекотних значень – +28+33º.

Нагадуємо, що необхідно обмежувати свій час перебування на сонці, особливо в період 11-16 годин, коли спостерігається «пік спеки»!

Спека: інструкція по виживанню

Аномально спекотне літо важко переносять діабетики, хворі шлунковими, серцевими хворобами і хронічним бронхітом. В особливій групі ризику – люди старше 55 років і маленькі діти до 3 років.

Щоб мінімізувати шкоду спеки, необхідно дотримуватися наступних рекомендацій:

1. Уникайте прямих сонячних променів, цінуйте тінь.

2. По можливості, обмежте час перебування на вулиці.

3. Носіть головний убір, особливо це стосується осіб старше 55 років. Ходіть з парасолькою, вона чудово захищає від сонячних променів.

4. Не варто збільшувати фізичні навантаження, організму і так важко. Спека це вже навантаження на серце.

5. Менше проводьте часу за кермом. Через спеку значно знижується уважність і зібраність водія, порушуються деякі реакції, і, як наслідок, підвищується кількість ДТП.

6. Пийте більше рідини і вживайте фрукти, це основний постачальник мінеральних солей і вітамінів. Фрукти можна вживати в необмеженій кількості. Воду краще пити кип'ячену, охолоджену до кімнатної температури або негазовану мінеральну воду. Слідкуйте, щоб вода не була холодною, тому що в спеку збільшується ризик захворіти на ангіну і ГРЗ, у зв'язку з тим, що відбувається зниження імунітету.

7. Носіть світлий просторий одяг з натуральних тканин. До речі одяг із синтетичних тканин може призвести до шкірних захворювань у таку спеку.

8. Купання – це хороший спосіб охолодити організм. Тільки слід дотримуватися правил купання і ні в якому разі не вживати алкоголь. Взагалі у спеку не варто вживати алкоголь і обмежити куріння, а краще взагалі відмовитися від сигарет.

     Начальник метеостанції  Звенигогородка                                         Т.А.Лисенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора