Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ІНВЕСТФОРУМ-2016. «Черкащина – територія співпраці», – очільник області

Дата: 26.09.2016 15:50
Кількість переглядів: 703

                  Фото без опису

Наймасштабніша бізнес-подія року відбулася на Черкащині 22 вересня. ІІ Міжнародний черкаський інвестиційний форум-2016 зібрав керівників понад сотні компаній і експертів звідусіль.

На форумі потенційним інвесторам демонстрували, чому варто розпочинати бізнес на Черкащині. І спільно напрацьовували механізми задля покращення інвестиційного клімату в області та її розвитку.

  – Ми всі розуміємо великий потенціал нашої області, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Але на практиці використовуємо його ще недостатньо ефективно. Однак ми можемо та повинні стати повноцінними гравцями на ринку залучення іноземного капіталу, технологій тощо. Ми повинні мислити глобально, діяти локально, конвертуючи кращі ідеї в конкретні проекти регіонального розвитку.

За словами очільника області, роль влади полягає у забезпеченні зрозумілих і прозорих механізмів ефективної взаємодії з бізнесом. Одним із таких має стати Агенція регіонального розвитку Черкаської області. Її презентували просто на форумі.

– У цьому інструменті вже закладений баланс інтересів і прагнення реалізувати амбітні проекти розвитку, – пояснює Юрій Ткаченко. – Її засновниками стали влада, бізнес, наука і громадські організації. Усі об’єдналися з однією метою – розвиток території і підвищення її конкурентоспроможності. І ми починаємо конкурентну боротьбу між регіонами.

      Як зауважує голова ОДА, Черкащина має надзвичайно гарні умови для ведення сільськогосподарського виробництва. Але вирощене, каже, поки тут недостатньо переробляють.

     – Щороку ми маємо більше 3,5 млн тонн зернових, – зауважує Юрій Ткаченко. – Понад половину зернових експортуємо непереробленими – як сировину. Ми збільшуємо виробництв овочів, плодів і ягід, але не маємо достатніх потужностей для зберігання і перероблення. Саме тому спільно з Асоціацією індустріальних парків України розробляємо концепцію агроіндустріальних парків. Ми впевнені, що створення індустріальних парків – це той шлях, який буде нашої сильною стороною в боротьбі за інвестора. І ми маємо надію, що ті ініціативи, які зараз є у Верховній Раді України стосовно преференцій для індустріальних парків, будуть проголосовані. Цього чекає і місцева влада, і бізнес.

         Нині в області є близько 600 га земельних ділянок промислового призначення та 80 тис. кв м комерційної нерухомості під реалізацію інвестиційних проектів. Найближчим часом тут запустять он-лайн базу інвестиційних пропозицій.

      – Ми пропонуємо місцевим підприємцям та іноземним інвесторам прозорі механізми співпраці, підготовлені території для інвестицій, мінімум бюрократії та максимум нашої підтримки, – підсумовує голова Черкаської ОДА. – Від них просимо участі в розвитку Черкаської області.

         Нагадаємо, за півроку обсяг капітальних інвестицій в області склав 2,3 млрд грн. А це – в понад півтора разу більше, ніж за цей же період торік.

                       Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора