Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи з попередження загибелі людей на водних об’єктах району

Дата: 05.07.2016 15:53
Кількість переглядів: 930

Фото без опису5 липня голова райдержадміністрації Василь Довбуш провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації. Розглянуто питання щодо організації заходів з попередження загибелі людей на водних об’єктах району.

Як повідомив завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Сергій Палій, ситуація із забезпечення безпеки громадян через відсутність визначених місць відпочинку в області має тенденцію до погіршення. Так, станом на 4 липня, на Черкащині вже загинуло 27 осіб, лише за останню неділю під час купання потонули 12 осіб. У порівнянні з 2015 роком за аналогічний період кількість загиблих становила 20 осіб. Станом на 5 липня на території району випадків загибелі на водних об’єктах не зареєстровано.

У зв’язку з тим, що у районі не визначено та не облаштовано місця відпочинку на воді, не створено рятувальних постів комісією рекомендовано:

- Звенигородській міській та сільським радам визначити місця масового відпочинку на воді, обладнати їх у відповідність до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, організувати роботу рятувальних постів та заборонити реалізацію алкогольних напоїв у місцях масового відпочинку людей на воді;

Фото без опису- Звенигородському міськрайонному відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» у Черкаській області та управлінню Держпродспоживслужби у Звенигородському районі забезпечити належний санітарний контроль якості води.

Окрім того, комісією дано доручення Звенигородській міській та сільським радам провести інвентаризацію недобудованих та безгосподарних об’єктів, вжити заходів з обмеження доступу населення до таких об’єктів з метою запобігання надзвичайних ситуацій.

Також обговорено та дано доручення відповідним службам району щодо організації заходів безпеки під час святкування Івана Купайла.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора