Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

79 річниця від дня народження В’ячеслава Чорновола

Дата: 26.12.2016 15:58
Кількість переглядів: 669

Звенигородщина — це край, де пам'ятають та шанують славетного земляка і пишаються тим, що його життя переплелось із життям Шевченкового краю.

Тож 23 грудня громадськість району завітала до Будинку культури  у с.Вільховець, щоб вшанувати світлу пам’ять Великого Українця, відомого політика, державного діяча, публіциста і журналіста, особиста історія і доля якого нерозривно пов'язані із здобуттям Незалежності.

- В’ячеслав Чорновіл – непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї відродження Української державності і служіння українському народові. Він був найавторитетнішим політичним діячем нашої держави, шанованим у всьому світі, - відзначив голова райдержадміністрації Василь Довбуш. -  24 грудня  В’ячеславу Чорноволу виповнилося б 79 років. Шкода про таких людей говорити в минулому часі. Але його пам'ять дає нам приклад для наслідування, дає натхнення для щоденних справ і для нових перемог.

На урочистостях звучали пісні та вірші, присвячені Великому землякові, автор яких Василь Стрижиус.

З нагоди 10-ї річниці відкриття садиби-музею завідувача садиби–музею  Василя Стрижиуса нагороджено Почесною грамотою райдержадміністрації, працівника садиби-музею Галину Рибалко Подякою райдержадміністрації, працівника садиби-музею Катерину Радіонову Подякою районної ради.

Наступного дня на території  садиби-музею  відбувся мітинг,  приурочений життю і діяльності  В’ячеслава Чорновола. Слова подяки  та шани Великому Українцеві звучали від делегацій з Черкас, Шполянщини, Катеринопільщини, Тальнівщини, Львівщини.  Гості поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятника В’ячеславу Чорноволу та вклонилися Великому землякові.

-Тисячі відвідувачів з різних куточків України, далекого і близького зарубіжжя побували за цей час у священному для кожного українця місці, - повідомив завідувач музейного закладу Василь Стрижиус, - люди несуть квіти до пам’ятника В’ячеславу Чорноволу, на могили його батьків, вклоняються пам’яті славного сина свого народу. Напередодні ми зустрічали делегації шкіл імені В’ячеслава Чорновола з  Києва, Хмельницького, Львова, Радомишля Житомирської області. В музеї побували сестра нашого славного земляка Валентина та його син Тарас.

                                    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора