Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відзначили День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2018 16:07
Кількість переглядів: 1630

Фото без описуСьогодні у Звенигородці відбулись заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ої річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Республіки Афганістан.

Цього дня воїни-інтернаціоналісти відвідали могили однополчан,  помолилися за упокій їхніх душ під час панахиди.

О 10.00 відбулось урочисте покладання  вінків та квітів до  пам’ятного знака воїнам-інтернаціоналістам, у якому взяли участь  учасники бойових дій на території інших держав, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голова районної ради Володимир Кучер.

О 12.00 заходи продовжили урочистості у районному Будинку культури.

- Ви з честю виконали свій обов'язок, продемонстрували вірність присязі, мужність та героїзм. Ви заклали бойові традиції, які потрібні, нам і сьогодні, коли імперія-агресор знову намагається зламати життя українців, - звернувся до воїнів-інтернаціоналістів голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Ваше покоління, обпалене полум’ям збройних конфліктів, стало активним учасником розбудови Української держави. Ви сказали своє вагоме слово під час Революції Гідності, ваш бойовий досвід і тепер є запорукою багатьох перемог у боротьбі з російським агресором за незалежність і територіальну цілісність України. Найкращі традиції афганського братерства та зусилля воїнів-інтернаціоналістів лягли в основу побудови нових Збройних Сил. І сьогодні і в Збройних Силах України, і Національній гвардії, прикордонних військах, в Службі безпеки України, спецпідрозділах потрібен справжній афганський досвід – ваш професіоналізм, військовий вишкіл, патріотизм.

Також з щирими словами вдячності до воїнів-інтернаціоналістів, які пройшли крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією звернулися голова районної ради Володимир Кучер, заступник міського голови Сергій Куліков, голова Звенигородської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Антонюк.

Воїнів-інтернаціоналістів нагороджено медалями та грамотами.

Хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих в роки війни в Афганістані, в інших військових конфліктах під час проходження військової служби, а також всіх тих, хто віддав своє життя, боронячи Україну від російської агресії.

Творчий колектив районного Будинку культури і талановиті діти району учасникам заходу подарували зворушливий концерт.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора