Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Безпечний пропуск паводків

Дата: 31.01.2018 16:09
Кількість переглядів: 681

СьогодніФото без опису під головуванням голови райдержадміністрації Василя Довбуша відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в ході якої затверджено план дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств і відомств, підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності щодо підготовки до пропуску льодоходу, весняної повені та паводків у 2018 році та затверджено склад районного оперативного штабу для забезпечення безпечного пропуску льодоходу, повені та паводків.

Про оперативну ситуацію на сьогоднішній день доповів завідувач сектору з питань з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Сергій Палій. Він повідомив, що  висота снігового покриву за даними метеостанції становить 20 см, запас води у снігові – 54 мм, a це 540 т/га, цей показник два дні тому був значно вищим – 900 т/га.  Волога пішла в ґрунт, опадів за цей місяць випало 74,8 мм, а це 179 % від  середньомісячної норми. Середньомісячна температура становить -3,2о С, при нормі – -5,9оС. Пориви вітру, що вчора досягали до 16м/с зумовили пошкодження електромережах району.

Щоб знизити рівень води у водосховищі на електростанції працюють всі турбіни. Це дасть змогу прийняти у водосховище значні об’єми талих вод.  Наразі відмітка рівня води становить  – 132, 19 м, при нормальному рівні 132,4 м.

За результатами засідання комісії голова райдержадміністрації Василь Довбуш дав відповідні доручення органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ, організацій та служб району.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора