Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виділення земельних ділянок учасникам АТО

Дата: 27.07.2017 16:24
Кількість переглядів: 1014

Це одне з головних питань, що розглянуто сьогодні на нараді, яку провів голова райдержадміністрації Василь Довбуш  за участю заступника голови райдержадміністрації Руслана Каюка, заступника міського голови Сергія Кулікова, секретаря  міської ради Леоніда Маренича, керівників управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, міськрайонного управління у Звенигородському районі та м.Ватутіному Головного управління Держагеокадастру у Черкаській області, представника ТОВ НВФ «Урожай», учасників АТО.

Начальник міськрайонного управління у Звенигородському районі та м.Ватутіному Костянтин Трегубенко, представник ТОВ НВФ «Урожай» Сергій Лисенко та секретар міської ради Леонід Маренич надали роз’яснення учасникам АТО про механізм надання у власність земельних ділянок бійцям.

- Станом на 26 липня 2017 року до Головного управління Держагеокадастру у Черкаській області надійшло 200 заяв від учасників АТО щодо отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, - доповів Костянтин Трегубенко. - Наразі Управлінням видано 165 наказів про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Виготовлено 160 проектів землеустрою, 57 учасників АТО отримали свідоцтва на право власності на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. На сьогодні для передачі учасникам АТО зарезервовано земельні ділянки - орієнтовно 47 га.

Костянтин Трегубенко також поінформував присутніх, що Кабінет Міністрів України прийняв «Стратегію раціонального управління землями сільськогосподарського призначення державної власності», затверджену Постановою від 07.06.2017 № 413. Тож при розпорядженні землями вводяться такі уніфіковані правила: передача державних земель в оренду здійснюється виключно на аукціонах за єдиними стартовими умовами – на термін 7 років при ставці не нижче 8% від нормативної грошової вартості цієї землі, що відповідає середньому рівню оренди по галузі. Також вводиться жорсткий розрахунковий норматив площі землі, яка може бути передана на місцевому рівні безоплатно, – не більше ніж 25% від площі земель, що були передані в оренду на конкурентних засадах за попередній звітний період. Пріоритет на отримання землі на безоплатних засадах матимуть учасники АТО.

 Всі учасники зустрічі спільно напрацювали пропозиції, як врегулювати проблемні питання та пришвидшити процес оформлення документів для отримання учасниками АТО земельних ділянок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора